Tuin

Tuintips voor de derde week van mei

Tuintips voor de derde week van mei
Hoewel de lente in mei op sommige dagen verstek geeft, blijft het toch een maand waarin veel verandert en gebeurt. De bouwstenen van de tuin - de planten - groeien en/of bloeien dat het een lieve lust is. Maar ook onkruid schiet overal uit de bodem. Stilzitten is er in deze periode niet bij.

De voorbije strenge winter heeft zeker niet alle plaagdieren dood of klein gekregen. De gewasbeschermingsspecialisten van 'Garden Alert' doen regelmatig waarnemingen en proberen op die manier de problemen in te dijken. We willen hier zeker geen propaganda maken voor bestrijdingsmiddelen maar we geloven wel in de aanpak van 'Garden Alert' namelijk: door de tuinproblemen doelgericht of preventief aan te pakken bekomt men een perfect resultaat en een verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Bewolkt en regenachtig weer? Een ideaal tijdstip om aan het snoeiwerk te beginnen. Meer bepaald wintergroene hagen van buxus en taxus bijvoorbeeld. Dat snoeiwerk gebeurt best op een bewolkte dag en dat zal de eerste dagen niet echt een probleem vormen.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant