Tuin

Tuintips voor de eerste week van november

Tuintips voor de eerste week van november
Hoewel er nog behoorlijk wat decoratiemateriaal voor handen is in de tuin, wordt het toch stilaan duidelijk dat veel vaste planten de strijd opgeven en zich terugtrekken onder de grond. Het is nu al heel vroeg donker en dat betekent dat het tuinwerk vooral in de weekends moet gebeuren. Je kan de tuin verlossen van hardnekkig onkruid door gebruik te maken van karton. Je kan het ook gebruiken om een gazon te 'ontgrassen'.

Hoewel reeds veel planten zijn afgestorven, biedt de tuin en de natuur nog behoorlijk wat materiaal voor winterse bloemstukken. Vooral takken, vruchten, noten en bessen waar je decoratieve kransen, bollen en biedermeiers mee kan maken om de tuintafel een winters kleedje te geven.
Wie asperges heeft staan in de moestuin, kan dit loof nu wegknippen om er een flink 'natuurlijk' boeket mee te maken.

Rozen die in pot worden geteeld kunnen (in principe) jaarrond worden geplant. Rozen met blote wortel daarentegen worden best in november geplant, zo kunnen ze nog inwortelen voor de winter. Geef rozen een zonnige en goed verluchte plaats. Rozen kunnen wat wind verdragen. Een goede luchtcirculatie door de planten voorkomt ook ziekten en aantastingen.

Lees meer tuintips op MijnTuin.org