Tuin

Tuintips voor de eerste week van april

Tuintips voor de eerste week van april
Onkruid schiet de grond uit. Uittrekken mag, maar gooi het niet direct in de Gft-bak. Verzamel brandnetels, heermoes en smeerwortel, laat ze trekken in een grote ton met water om later als voeding of zelfs bestrijdingsmiddel te gebruiken in de tuin. Zet dit soepje echter niet te dicht bij het terras want het verspreidt een sterke onfrisse geur!
Begin met het afharden van jonge plantjes die in februari en maart binnen of in een kas werden gezaaid. Wanneer de temperatuur dit toelaat, breng je ze overdag naar buiten.

Mensen houden van bloemen in huis. Sommigen houden ook van bloemen op hun bord. Veel bloemen, maar zeker niet allemaal, zijn eetbaar, daarom een overzichtje van de meest toegepaste. Veel planten kun je zo kant-en-klaar kopen in de tuincentra, maar veel soorten zijn ook gemakkelijk zelf op te kweken uit zaad.

Om de bodem onkruidvrij te houden wordt een mulchlaag rond de planten aangebracht. Hiervoor zijn diverse materialen geschikt zoals bijvoorbeeld cacaodoppen. Sinds kort gebruikt men ook het 100% natuurlijke hennepstro.

Lees het complete artikel op MijnTuin.org

Ook interessant