Bedrijfsnieuws

Trimp & van Tartwijk wacht mogelijk bankroet

Projectontwikkelaar Trimp & van Tartwijk heeft een rechtszaak met betrekking tot een miljoenenbeslag van Rabodochter MAB op bankrekeningen van het bedrijf en zijn directeuren verloren. Advocaten van het ooit gerenommeerde bedrijf op de Zuidas voorzien een faillissement wanneer de beslagen worden gehandhaafd.

Een kort geding met betrekking tot het miljoenenbeslag diende op oudjaarsdag, blijkens een niet gepubliceerd vonnis van de Utrechtse voorzieningenrechter. Het conflict vloeit voort uit het strafrechtelijke onderzoek naar vastgoedfraude dat zou hebben gespeeld bij het voormalige Bouwfonds, dat evenals MAB inmiddels onderdeel is van Rabo Vastgoedgroep. MAB heeft voor 43 miljoen euro conservatoir beslag gelegd op eigendommen en bankrekeningen van Trimp & van Tartwijk Property Performance, Justified & Ancient bv, Recolte bv, Hans van Tartwijk en Harm T.

De rechter keurt eveneens het beslag goed dat MAB voor 21,5 miljoen euro bij Van Tartwijks Amerikaanse echtgenote Louise Novey heeft gelegd. De rechter meende dat Novey het bezit, dat als gevolg van hun huwelijk onder huwelijkse voorwaarden bij haar is ondergebracht, niet aan schadeclaims kan onttrekken.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad
Build for Life