Topsporters van morgen krijgen gloednieuw internaat in Antwerpen

  BE   7 september 2022 Bron: Provincie Antwerpen
Topsporters van morgen krijgen gloednieuw internaat in Antwerpen
De studenten van Topsportschool Antwerpen kunnen vanaf schooljaar 2022-2023 terecht in hun gloednieuw internaat. De nieuwe gebouwen liggen op een boogscheut van het schoolterrein en zijn volledig gericht op het leven van topsportstudenten. Vandaag werd het internaat officieel geopend door Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand en Jinnih Beels, Antwerps schepen van Onderwijs en Jeugd.

Het internaat werd gerealiseerd door Scholen van Morgen en bestaat uit 2 gebouwen waar 100 studenten kunnen verblijven op een totale oppervlakte van 3.370 m². Doorheen de schoolweek is het een warme thuis voor de topsporters in spe, waar ze optimaal kunnen recupereren van hun drukke school- en trainingsschema.

Veel studenten komen van behoorlijk ver om hun middelbare studies te combineren met sport op een hoog niveau. Daarom is het internaat een enorme meerwaarde voor Topsportschool Antwerpen en haar studenten.

“Vlaanderen investeert fors in scholenbouw. Deze regeerperiode € 3 miljard euro, nog eens € 500 miljoen tijdens de vorige regeerperiode”, zegt Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts. “Ook onze topsportstudenten verdienen niet enkel state-of-the-art sportinfrastructuur, maar evenzeer ook kwaliteitsvolle les- en leefinfrastructuur. Bovendien kunnen de acht aangesloten sportfederaties ook buiten de schooluren gebruik maken van het internaat. Elke euro die we investeren in scholen, willen we ook buiten de schooltijd laten renderen.”

Topsporters van morgen krijgen gloednieuw internaat in Antwerpen

Warme thuis

Doorheen de schoolweek is het internaat een warme thuis voor de topsportstudenten. Het mentale welbevinden van de jongeren staat centraal, want ze staan dagelijks onder druk om het beste van zichtzelf te geven. Zowel op school, om goede punten te halen, als tijdens de trainingen, om de beste sportprestaties neer te zetten.

Een team van opvoeders staat dagelijks klaar om de studenten te ondersteunen. Samen met de studenten, de school en de sportfederaties bewaken ze het evenwicht tussen ontspanning, rust, studies en topsport.

Antwerps schepen Jinnih Beels: “Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het motto van het internaat van Topsportschool Antwerpen, en dat voel je ook. De warme sfeer die het hele team hier neerzet, is essentieel om tot topprestaties te komen, zowel op school als tijdens de trainingen en wedstrijden.”

Het internaat zorgt voor een rustig klimaat, waar de studenten zich goed in hun vel voelen, en waar het gezellig thuiskomen is. Bovendien ligt het gebouw op wandelafstand van Topsportschool Antwerpen.

Topsporters van morgen krijgen gloednieuw internaat in Antwerpen

Op maat van topsporters

In het internaat van Topsportschool Antwerpen gaat het er net iets anders aan toe dan in een gewoon internaat. Het dagschema is flexibeler, het eten wordt aangepast, en er is veel ruimte voor rust na de grote inspanningen die de topsportstudenten leveren.

Wim Serneels, beheerder van het internaat van Topsportschool Antwerpen: "De studenten krijgen alle kansen om zich optimaal te ontwikkelen als topatleet én als student. De school, de opvoeders en de sportfederaties werken nauw samen om dit mogelijk te maken. Er is regelmatig overleg en de communicatielijnen zijn kort, maar het is vooral de gedrevenheid van het hele team dat het internaat zo sterk maakt."

Breed gebruik

Vanaf 1 januari 2023 is het internaat ook beschikbaar voor extern gebruik door de sportfederaties verbonden aan de school. Tijdens de weekends en de schoolvakanties kunnen ze met hun sporters in de gebouwen van het internaat overnachten. Zo maakt het internaat ook buiten de schoolperiodes het verschil voor topsporters.

Topsporters van morgen krijgen gloednieuw internaat in Antwerpen

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo