Interieur

Toilet, het gemak dient de mens

Toiletten zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Steeds vaker worden de modellen en kleuren aangepast aan de overige badkamerproducten, zodat een totaal badkamerconcept kan ontstaan. De belangrijkste keuze die u moet maken is of u een standaardmodel toiletpot wilt of een moderner hangend toilet dat aan de muur wordt bevestigd.

De staande toiletten komen we voornamelijk nog tegen in de meer klassieke badkamer. Een 'zwevend' toilet heeft dan ook heel wat voordelen: het is fraai om te zien, neemt optisch veel minder ruimte in en de vloer eronder is makkelijk schoon te houden.

Bovendien zijn de bedieningsplaten van het spoelsysteem ware designproducten die zowel qua vorm als kleur in een groot aantal varianten verkrijgbaar zijn.

Bij de meeste spoelsystemen is het waterverbruik teruggebracht van 9 naar 6 liter. Dit kan men nog verder beperken door te kiezen voor een systeem met spoelonderbreker of het geavanceerde Water Saving System, dat per spoelbeurt maar 2,5 tot 4 liter water vergt.

De douche WC, reinigen zonder papier

De douche wc berust op het aloude principe dat het onderlichaam het beste kan worden gereinigd met puur water.

Zodra u plaatsneemt, wordt volautomatisch de luchtverfrisser ingeschakeld die onaangename luchtjes uit de toiletpot door middel van een actief filter neutraliseert

Door een druk op de knop komt de douche-arm te voorschijn om met aangenaam warm water zijn reinigende werk te doen. De kracht van de waterstraal kan eenvoudig worden ingesteld. Zodra u de knop loslaat, treedt het droogproces met warme lucht in werking.

Hygiene is gewaarborgd doordat de douche-arm, voordat deze te voorschijn komt, automatisch wordt gereinigd. Dit gebeurt opnieuw na gebruik.

Om een douche wc te kunnen bevestigen op een bestaand toilet, is het van belang dat dit een vlakke bovenzijde heeft. Verder is er slechts een water- en elektriciteitsaansluiting nodig.

foto 1: Villeroy & Boch Wellness
foto 2: Geberit