Tips bij het kopen van bouwmaterialen

Bron: Bouw & Wonen
Tips bij het kopen van bouwmaterialen
Ga je binnenkort met een bouwklus aan de slag? In veel gevallen ga je dan verschillende bouwmaterialen nodig hebben. Maar waar moet je op letten? En hoe koop je slim in? We geven je in deze blog drie handige tips voor de aankoop van bouwmaterialen: met een inkoopplan, een vast budget en duurzame bouwmaterialen. Daarnaast delen we nog een handige tip voor het opslaan van bouwmateriaal. Lees hieronder snel verder.

Tip #1: maak een inkoopplan

Het is slim om eerst een lijstje te maken met de bouwmaterialen en gereedschappen die je nodig gaat hebben. Zo voorkom je dat je onnodig teveel spullen inkoopt en dat je meerdere keren toch nog producten bij moet bestellen. Bij een bestelling in één keer bespaar je ook nog eens een hoop op de verzendkosten. Kijk ook eens naar de mogelijkheden van bulkbestellingen, waarbij je profiteert wanneer je groot inkoopt.

Tip #2: bepaal je budget

Met het inkoopplan heb je al direct een goed overzicht van alle benodigde bouwmaterialen. De volgende stap is het bepalen van je totaalbudget. Hiermee voorkom je impulsaankopen en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Tip #3: kies voor duurzame bouwmaterialen

Duurzaam bouwen begint met de keuze voor duurzame bouwmaterialen. Duurzaam bouwen zet aan tot de ontwikkeling van nieuwe producten. Denk aan verf met minder schadelijke stoffen, de inzet van isolatieglas in huis of gebruik van producten die gemaakt zijn van milieuvriendelijke stoffen.

Tip #4: vergeet de opslag niet

Nog een extra ding waar je over na moet denken bij bouwmaterialen is de opslag ervan. Heb je een garage thuis waar je alles veilig gaat bewaren? Het voordeel is dat je alles direct kan gebruiken. Het nadeel? De plek die het inneemt in huis, waardoor het al snel rommelig kan ogen. Je kan er ook voor kiezen om tijdelijk een opslagruimte of container te huren. Huren is natuurlijk wel wat duurder, dus maak hierbij goed de afweging voor de benodigde ruimte en je budget. Zorg daarnaast dat alle producten goed zijn afgedekt en schoongemaakt, zodat je overal optimaal gebruik van kunt blijven maken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo