Algemeen

Tightseal voorkomt dat energie ontsnapt door kieren en gaten

TightSeal is een nieuw schuifdeursysteem van Besam dat zorgt voor naadloze sluiting van de deurvleugels bij gesloten deurstand. Tightseal voorkomt dat kostbare energie ontsnapt door kieren en gaten.
Op de R & D-afdeling van Besam in Zweden gonst het naar goede gewoonte van de activiteit.
Eén van de recentste ontwikkelingen is TightSeal, een concept waarbij de interne profielen van de automatische deuren worden aangepast. Hierdoor sluiten de deurvleugels strakker aan op de constructie errond en worden ingangszones van gebouwen nog energiezuiniger afgedicht. De TightSeal-profielvormen zijn uitgerust met discrete borstels; een extra configuratie die tocht, warmteverlies en zelfs het binnendringen van neerslag aanzienlijk vermindert.

Visueel is er geen enkel onderscheid tussen een automatische deur met of zonder TightSeal-afdichting, tenzij in het binnenwerk van deurkaders en afsluitingen. Toch levert TightSeal een essentieel verschil op: er ontsnapt geen warme lucht naar buiten en omgekeerd stroomt geen koude lucht naar binnen. Dat voelt u, ook wanneer uw energiefactuur in de bus valt!

Calculatietool

In vergelijking met standaardprofielen vermindert TightSeal met zo’n 60% zowel het verlies van verwarmde en gekoelde lucht als binnendringende neerslag.

Met behulp van een speciaal ontwikkelde calculatietool wordt aan de hand van een aantal parameters uitgerekend hoeveel bespaard kan worden dankzij TightSeal. Wie kiest voor de optie TightSeal op zijn automatische deuren, betaalt daar in eerste instantie iets meer voor. Die extra uitgave is echter vrij snel terugbetaald. In functie van de omgevings- en klimatologische omstandigheden berekent de calculatietool hoe lang het precies duurt voor deze duurzame investering is terugverdiend. Gemiddeld schommelt die terugverdientijd tussen een luttele 12 en 18 maanden. Vanaf dan, en dit gedurende de lange levensduur van de automatische deur, is een belangrijke kostenbesparing gegarandeerd!

Ook interessant


Build for Life