Algemeen

Energie besparen met nieuwe automatische deuren

Het “Automatically Green” concept van Besam, helpt klanten om op een slimme manier milieubewust te investeren en tevens interessante energiebesparingen te realiseren.
ASSA ABLOY Entrance Systems, toonaangevend leverancier van automatische deuren en 1e klas service, heeft haar reeks Besam automatische schuifdeuren en tourniquetdeuren vernieuwd met energiebesparende eigenschappen. Na jaren van studie en ontwikkeling is het Besam Sales en Service personeel uitgerust met nieuwe documentatie en calculatietools om hiermee haar klanten te adviseren bij het investeren in de juiste automatische entree, die voldoet aan milieuverantwoorde doelstellingen en tegelijkertijd de wensen van de klant.

“Energiebesparingen zijn altijd al één van de belangrijkste doelstellingen geweest bij een investering in automatische deuren en we zien zeker in deze tijdsgeest meer en meer vraag naar groene oplossingen bij onze klanten” zegt Geert de Smet, Marketing en Sales Director van ASSA ABLOY Entrance Systems. “Door de keuze in productspecificaties verder uit te breiden van een zogenaamd TightSeal pakket tot ISO glas en –profielen zorgen we ervoor dat onze klanten milieubewuster ondernemen als het gaat om investeringen in entrees”.

Het “Automatically Green” concept van Besam, helpt klanten om inzicht te krijgen in hun mogelijke energiebesparingen. Met duidelijke illustraties en handige calculatietools worden de “groene” voordelen van onze producten en de beschikbare uitbreidingen getoond: van automatische draaideuren en schuifdeursystemen tot tourniquetdeuren. In iedere productlijn zijn er volop mogelijkheden om uw energiebesparing verder te optimaliseren.



Besam Automatische schuifdeuren zoals de Slim Thermo serie zijn op zichzelf al energiebesparend. Nu zijn er additionele productconfiguraties mogelijk die de entree nog groener maken.

Voorbeelden van “groene” entreeoplossingen zijn:
  • TightSeal borstels om ervoor te zorgen dat de deurvleugels nog nauwer aansluiten in de gesloten positie.
  • ISO glas zal energieverlies verder beperken.
  • De ADS Frame serie is verkrijgbaar met Thermo profielen.
  • Besam maakt het mogelijk om een sluisfunktie te creëren waardoor er een extra bescherming wordt geboden in deursituaties met extreme windbelasting of – temperatuurverschillen tussen binnen en buiten.
  • Intelligente luchgordijnen die de intensiteit van de luchtstroom, in combinatie met de automatische schuifdeuren, aanpassen aan winddruk en buitentemperatuur.
  • Verschillende typen sensoren passend bij een verschillende intensiteit van personen- en goederenverkeer.

De ultieme groene entreeoplossing, waarbij een complete afscheiding wordt gerealiseerd tussen de binnen- en de buitenomgeving, wordt geboden door Besam tourniquetdeuren. Door toevoeging van luchtgordijnen, op maat verstelbare sensoren en regelmatig preventief onderhoud middels het Besam Pro-Active Care plan, wordt er een bijdrage geleverd aan een energie efficiëntere entree en langere levensduur van uw deuren.
Build for Life