Vloerbekleding

'The positive floor' gepresenteerd op design beurs in Milaan

InterfaceFLOR, wereldwijd marktleider in het ontwerpen en produceren van innovatieve modulaire vloeren, presenteert "De Positieve floor", een nieuw baanbrekend concept dat bezoekers door de nieuwste innovaties van interieur design leidt.

Het concept, ontwikkeld door industriëel kunstenaar Francesco Maria Bandini, is te zien in de mooie omgeving van Milaan’s La Triennale, een tempel die de artistieke en architectonische cultuur van Italië weerspiegelt. In deze labyrint-achtige installatie, wordt de bezoeker geleid door zijn eigen gevoeligheid en interpretatie van de ruimte.

The Positive floor is een torenhoge installatie in een pure, witte omgeving. Bezoekers kunnen zich bewegen langs imposante prisma’s, waarvan slechts de bovenkanten voorzien zijn van uitbundige en kleurrijke designs, opgebouwd uit de nieuwste collecties van InterfaceFLOR. Deze zijn alleen zichtbaar door de immense spiegels die aan het plafond zijn bevestigd. Het ontwerp van de installatie is geïnspireerd op de door de zon uitgedroogde en gebarsten aarde. Bovendien verwijst het naar de huidige milieuproblematiek en de intensieve duurzaamheidsfocus van de organisatie. De gekleurde vlakken fungeren als een kompas, waaraan de bezoeker zijn positie in het doolhof kan bepalen.

Een trap leidt naar de top van de prisma's, die een uitzicht biedt over de hele tentoonstelling en vanwaar de toppen van de prisma’s zijn te bewonderen. Deze zijn bekleed in de prachtige patronen en kleurrijke tinten van InterfaceFLOR's collecties World Textiles, Ambiance en Design Unlimited. Deze innovatieve collecties bieden een grote verscheidenheid aan kleuren, textuur en patronen, vanuit de hele wereld, en beschikken eveneens over sterke duurzame eigenschappen, wat bewijst dat schoonheid en duurzaamheid hand in hand gaan. Een gedeelte van de collecties is geïnspireerd op biomimicry. Door uit te gaan van natuurlijke patronen kan deze collectie willekeurig worden geïnstalleerd, waardoor er veel minder afval ontstaat.



Michele Iacovitti, Marketing & Branding directeur EMEAI bij InterfaceFLOR: ‘De installatie van Bandini is bedoeld om de algemene perceptie van vloerbedekking totaal te verdraaien en letterlijk op z’n kop te zetten. De installatie neemt je mee op een fysieke, surreële reis, waar de vloer het plafond is en andersom. Deze ervaring brengt bezoekers op positieve gedachten, net zo positief als de tapijttegels van InterfaceFLOR.’

‘Omhoog kijkend, op zoek naar de vloer, ondertussen keuzes maken voor de juiste richting, komt een gedachte in ons op. Voor één moment zouden we willen dat we ondersteboven konden lopen.’ aldus designer Francesco Maria Bandini.