Interieur

Tentoonstelling L.J. Camerlinckx verlengd tot 20 december

De grote overzichtstentoonstelling van het oeuvre van meester L.J.Camerlinckx wordt speciaal georganiseerd naar aanleiding van het 20 jaar overlijden van de kunstenaar, geboren te Aarschot 26 mei 1920 en overleden te Eksel op 26 september 1989. Wegens grote aanvraag wordt deze expo nu verlengd tot 20 december.

L.J.Camerlinckx studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten te Brussel en vervolgde zijn studies aan het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten te Antwerpen, waar hij onderricht kreeg van onder meer Isidoor Opsomer en Eugeen Yoors. Hij legde zich toe op portret- en figuurtekenen en -schilderen, zowel met olieverf, houtskool als pastelkrijt. Zijn reputatie werd gevestigd door zijn eerste Kruisweg, die hij in 1946 voltooide te Tielt-Winge. Die werd erkend door het Vaticaan en kort daarna volgden nog drie opdrachten voor een Kruisweg.

Camerlinckx was tevens medestichter en leraar van de Aarschotse teken-en schildersschool. Daar ontmoete hij zijn echtgenote, Madeleine Douven waarmee hij in 1950 huwde en verhuisde naar Limburg. Te midden van de bosrijke omgeving te Eksel vond hij nieuwe inspiratie. Zijn fascinatie ging uit naar de mens, het karakter, het individu. Ondanks de afgelegen plek van zijn atelier kon iedereen hem terugvinden. Zijn werk is dan ook ver verspreid, niet alleen in België, maar ook in Nederland, Frankrijk, Engeland, Monaco, Amerika, Duitsland en andere.

Op deze tentoonstelling kunnen de bezoekers kennismaken met een staalkaart van zijn oeuvre, in het bijzonder met zijn eerste Kruisweg en dat in zijn eigen woning en atelier.

De tentoonstelling is geopend vanaf zondag 27 september tot en met zondag 20 december. Openingsuren: van donderdag tot en met zondag van 13u tot 18.30u of op afspraak: tel. 0032(0)472.343.373 of 0032(0)476.300.293 en e-mail: l.mols@skynet.be. Rondleiding voor groepen enkel op afspraak. Inkom gratis.

Lokatie: Pijnvenstraat 101-103, 3941 Hechtel-Eksel