Tentoonstelling: Concrete Jungle Human Zoo

  BE   16 augustus 2012 Bron: Vai
Tentoonstelling: Concrete Jungle Human Zoo
Van 9 tot 30 september 2012 bezet Architecten Achtergael het kasteel van Poeke. De tentoonstelling Concrete Jungle Human Zoo is een vrolijk statement van Achtergael en zijn team over hun architecturale praktijk. In de kleurrijke kamers van deze - tijdelijk publieke - locatie volg je een ontwapenend parcours langs hun meest recente projecten waarin schaal, verhouding en beweging telkens de richting bepalen. Architecten Achtergael grijpt dit momentum aan om te vertellen wie ze zijn door te tonen wat ze doen. Deze expo reflecteert de eigenzinnigheid van dit ambitieuze architectenbureau.

Vermits veel actuele projecten van Architecten Achtergael nog volop in ontwikkeling zijn, creŽerden de vormgevers van 'ruimtevaarders' een scenografie met wat ze in de werkkamers, computers en archieven van het bureau aan materiaal en bronnen te pakken konden krijgen. De ruimtelijke ingrepen en het subtiele spel met verschalingen en perspectieven geven de voorzet voor een intuÔtieve trip tussen foto's, modellen en maquettes in een sprookjesachtig kader.

Architecten Achtergael zijn bekend van o.a. nieuw Gerechtsgebouw Gent, Politiecommissariaat Brugge, de Warande Turnhout en het Militair Hospitaal Oostende en Antwerpen.

Ruimtevaarders zijn Karolien De Schepper en Christophe Engels. Als scenografisch duo ontwerpen ze sinds 2008 ruimtelijke projecten, o.a. voor festivals (HetTheaterfestival 08), theater (Wonderland, Almschi!, Berlin Alexanderplatz met SkaGeN en Droomtijd Vader, Moeder, Ik en Wij met LOD), museale opstellingen (Legermuseum), tentoonstellingen (E-CULTURE FAIR 2011), tijdelijke installaties (de Nachten, MAS, deSingel Art City), evenementen (de Vlaamse Cultuurprijzen 2008), etc.

De expo is een ganse dag open tijdens de Open Monumentendag. Nadien op woensdag, vrijdag en in het weekend. Voor precieze uren, routebeschrijving en bijkomende info kunt u terecht op de website van Architecten Achtergael of bij de organiserende partners Gemeente Aalter en vzw Poeke Ingekaderd.

Praktisch
Datum: zondag, 9 september, 2012 (Hele dag) to zondag, 30 september, 2012 (Hele dag)
Locatie: Kasteel van Poeke
Straat: Kasteelstraat 26
Postcode: 9880
Gemeente: Poeke
Info tel: +32 (0)9 267.00.80
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo