Nieuwbouw

Telenet breidt uit in Mechelen

Opdat Telenet de groei op gebied van internet, telefonie en televisie van de voorbije en komende jaren kan opvangen, wil het bedrijf tegen het eind van dit jaar starten met de bouw van nieuwe kantoren net naast het huidige complex in Mechelen. In de loop van 2005 zo'n 150 nieuwe mensen zullen worden aangenomen, mede door het iDTV-project.

30 miljoen euro
Het nieuwbouwproject, geraamd rond 30 miljoen euro, wordt gerealiseerd op een terrein van zo'n 28.000 vierkante meter en biedt plaats aan zo'n 800 werknemers. Het gebouw zal zo'n 11.000 vierkante meter aan kantoorruimte en 3.000 vierkante meter aan ruimte voor labo's en computers bieden. Eveneens wordt het gebouw uitgerust met de meest geavanceerde technologie.

De 255 werknemers die momenteel in tijdelijke prefabgebouwen werken, krijgen plaats in het nieuwe of bestaande gebouw. In het huidige gebouw krijgt iedereen meer ruimte aangezien er zo'n 200-tal mensen verhuizen naar de nieuwbouw. De nieuwe werknemers in het kader van de groei van Telenet en de ontwikkeling van nieuwe producten zoals digitale televisie, kunnen er ook terecht.

Personeelsgroei
Secretaris-generaal Etienne Blomm rekent effectief op een personeelsgroei. "Mede door het iDTV-project, waarover ik momenteel nog niet meer kan zeggen, worden
zo'n 150 nieuwe mensen aangetrokken. De recrutering daarvan is al begonnen. Ook voor volgend jaar verwachten we een groei van zo'n 100-tal nieuwe krachten", aldus Blomme.

Opsteker voor Mechelen
Voor Mechelen is de uitbreiding van Telenet een opsteker. "Het is een belangrijke dag voor Mechelen", sprak burgemeester Bart Somers. "We kennen een hoge werkloosheid maar de nieuwe kantoren zorgen voor nieuwe werkplaatsen. Tevens is Telenet een economisch Mechels erfgoed. We zijn dan ook zeer blij dat Telenet in Mechelen blijft en niet naar een andere plaats verhuist of uitbreidt.

Parking
Aan de omwonenden van het telecommunicatiebedrijf is ook gedacht. Telenet voorziet niet alleen extra parking voor haar werknemers, maar er is ook aan parkeergelegenheid gedacht voor de buurtbewoners. Bovendien bekijkt Telenet met de stad Mechelen hoe de parking ook kan gebruikt worden bij grote evenementen.

Als alles volgens plan verloopt zullen de bouwplannen eind dit jaar nog van start gaan. Bij het bedrijf werken momenteel zo'n 1.400 mensen.