Tuin

Tegen welke insecten werken aaltjes zoal?

Tegen welke insecten werken aaltjes zoal?
Heb je last van een insectenplaag in je tuin? Verschrikkelijk. De insecten kunnen op meerdere manieren overlast veroorzaken. Meerdere insecten knagen bijvoorbeeld aan planten, waardoor de planten een stuk minder fraai ogen. Of heb je last van een flinke mierenplaag in je tuin? Dan merk je dit onder meer aan het verzakken van tegels. De mieren halen namelijk het zand onder de stenen vandaan, waardoor het fundament aangetast wordt.

Met andere woorden: je zit nooit op de aanwezigheid van insecten te wachten. Zolang de insecten echter wel in je tuin aanwezig zijn, moet je op zoek gaan naar een geschikte oplossing. De oplossing ligt gelukkig voor handen: aaltjes.

Aaltjes zijn hele kleine wormpjes. Deze wormpjes zijn zo klein dat je ze met het blote oog bijna niet kunt zien. Ondanks dat de wormpjes zo klein zijn, zijn ze behoorlijk krachtig. Ze zijn in staat om de natuurlijke vijand uit te schakelen. Op een snelle, efficiënte en duurzame manier.

Wat zijn de voordelen van aaltjes?

Als je last van een insectenplaag hebt, kun je niet om aaltjes heen. Aaltjes bieden namelijk heel veel voordelen, zowel op het gebied van gemak als op het gebied van de werking. De belangrijkste voordelen zetten we even voor je op een rijtje:

  • De werking van aaltjes is onwijs efficiënt. Aaltjes spreid je in de tuin uit, waarna deze wormpjes op zoek gaan naar hun natuurlijke vijand. Dit kunnen bijvoorbeeld mieren zijn, maar ook slakken, engerlingen of rouwvliegjes. Eenmaal bij deze dieren aangekomen, zijn de wormpjes in staat om zich in het lichaam van de insecten te nestelen. Vandaaruit zorgen de aaltjes voor een snelle doding. Dit wordt nog verder versterkt door de snelle vermenigvuldiging van de aaltjes. Door deze snelle vermenigvuldiging zijn de aaltjes nog dodelijker.
  • Aaltjes zijn 100% natuurlijk. Ben je via het internet op zoek gegaan naar bestrijdingsmiddelen tegen een insectenplaag? Dan kom je veel chemische middelen tegen. Die middelen werken ook snel, maar richten wel schade aan. Schade aan bijvoorbeeld de planten, de bodem en andere dieren. Kies je voor het bestrijden van insecten met aaltjes? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Aaltjes zijn namelijk 100% natuurlijk en werken perfect tegen veel soorten insecten. Het zijn van veel insecten namelijk dé natuurlijke vijand.
  • Je hebt er zelf weinig omkijken naar. Wil je graag aaltjes gebruiken? Dan moet je zo snel mogelijk aaltjes kopen en deze in je tuin verspreiden. Dat verspreiden is echt het enige dat je hoeft te doen. De rest kun je met een gerust hart aan de aaltjes zelf overlaten.

Tegen welke insecten werken aaltjes zoal?

Tegen welke insecten werken aaltjes?

Ben je ook overtuigd geraakt van bovenstaande voordelen? Dan is het zaak om op zoek naar de juiste aaltjes te gaan. Wat de juiste aaltjes zijn, hangt af van het soort insectenplaag.

Je moet dus eerst even onderzoek doen naar de insecten in je tuin. Om wat voor insecten gaat het precies? Als je dat weet, kun je de beste aaltjes kopen. Want, niet alle soorten aaltjes werken even goed tegen alle soorten insecten. Je kunt in ieder geval veel soorten insecten bestrijden met aaltjes:

  • Rouwvliegjes. Wil je rouwvliegjes bestrijden in je tuin? Dan moet je hiervoor aaltjes tegen rouwvliegjes gebruiken. Deze aaltjes werken onwijs efficiënt en doden de aaltjes (heel) snel.
  • Mieren. Mieren bestrijden doe je ook goed met aaltjes. De werking van deze aaltjes is wel net iets anders. Zodra de mieren de aaltjes opmerken, lopen de mieren vanzelf al weg. Ze lopen uit je tuin weg, omdat ze absoluut niet dol zijn op aaltjes.
  • Taxus kevers. Taxus kevers zijn mooie dieren om te zien, maar zijn wel van negatieve invloed op de planten in je tuin. Taxus kevers bestrijden doe je gelukkig efficiënt en snel met de juiste aaltjes.
  • Slakken. Wil je slakken bestrijden in je tuin? Dan moet je hier aaltjes tegen slakken voor gebruiken. Deze aaltjes kruipen via de rug het lichaam van de slak binnen, waarna ze de slak snel uitschakelen.
  • Engerlingen. Engerlingen zijn hele kleine soort van rupsjes die je gazon aantasten. Als je kale plekken in het gazon opmerkt, komt dit hoogstwaarschijnlijk door engerlingen. Engerlingen bestrijden doe je ook snel en efficiënt met de juiste aaltjes.

Blijft het alleen bij deze insecten? Nee, allerminst. Aaltjes werken tegen nog veel meer insecten goed. Een volledig overzicht daarvan vind je op de website ecostyle.nl. Wil je aaltjes kopen? Dan doe je dat ook het beste via die website.

Ook interessant