Tegel leveling voor een vlakke tegelvloer

Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Tegel leveling voor een vlakke tegelvloer
Houtlook tegels zijn tegenwoordig helemaal de trend. Ze worden steeds mooier en ook is er een variatie in afmetingen. Het is bekend dat een lange tegel tijdens het bakproces iets krom kan trekken. Dit moet natuurlijk binnen een bepaalde marge blijven, maar iets bol staat een tegel van bijvoorbeeld 30 x 120 cm vaak wel.

Wildverband

Om een vloer toch vlakker te leggen wordt er daarom vaak gekozen voor een maximale verspringing van Ī 20-25cm, zodat nooit het laagste deel van een tegel tegen het hoogste punt (het midden) van de tegel ernaast ligt. Niet iedereen is hiervan gecharmeerd, want ja Ďwildverband moet toch echt wildverband zijní. Oftewel ergens in het wildverband komt het voor dat een tegel bijna op de helft van de vorige tegel wordt gelegd.

Tegel leveling voor een vlakke tegelvloer

Tegel leveling systeem

Met behulp van levelers is het toch mogelijk om dit type vloertegels in wildverband aan te brengen. De levelers worden aangebracht op de plaatsen waar het nodig is om wat extra druk op de tegels te geven (levelen). Een dag na het aanbrengen kunnen de Ďkapjesí eraf geklikt worden en kan de vloer gevoegd worden.


Voor vloer en wand

Dit tegel leveling systeem kan ook heel goed gebruikt worden bij het verwerken van grootformaat vloertegels en bij het verwerken van (grootformaat) gerectificeerde wandtegels.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo