Bedrijfsnieuws

Tectum Group groeit fors met overname Mawipex

Het Genkse dakbedrijf Tectum Group, voorheen Group Biesmans, begint een nieuwe bladzijde in zijn groeiverhaal. Daarvoor zorgt de overname van het Nederlandse Mawipex, een bedrijf met 35 medewerkers en een omzet van 15 miljoen euro. Gedelegeerd Bestuurder Jean Biesmans is erg tevreden: “Dankzij deze strategische zet versterken we onze positie op de Belgische markt en zetten we tegelijkertijd onze internationale ambities kracht bij.”

Twee vliegen in één klap
“Mawipex is een kerngezond bedrijf dat voornamelijk actief is in Nederland en Vlaanderen”, zegt Jean Biesmans. “Met een vestiging in de regio Antwerpen en een uitgebreid distributienetwerk in Nederland past deze overname perfect in onze groeiplannen. Enerzijds kunnen wij nu ook het sterke merk BossCover EPDM (voorheen exclusief door Mawipex verdeeld) naar de Belgische bouwgroothandels vermarkten. Anderzijds zullen wij ons uitgebreide productengamma in Nederland introduceren bij de professionele dakdekkers."

Groeiverhaal
De overname past dan ook perfect in het Tectum expansieverhaal van de laatste jaren. Tectum Group ziet zijn geconsolideerde omzet stijgen van zo’n 52 naar 65 miljoen, en het personeelsbestaand aangroeien tot meer dan 300 medewerkers. Tectum Group, met hoofdzetel in Genk, groepeert een zevental bedrijven en is al meer dan 30 jaar een topspeler in de Belgische dakensector. Via diverse overnames is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in België, met buitenlandse activiteiten in onder andere Roemenië en Polen. Dit jaar nog mocht de Tectum Group de prestigieuze VOKA ‘Herman Dessersprijs’ in ontvangst nemen als beloning voor zijn onderscheidende ondernemerschap.

‘Positieve overname’
Mawipex, met vestigingen in Schoten (BE) en Rilland (NL) werd opgericht in 1978 en is actief in de verdeling van het synthetisch dakrubber BossCover EPDM en Firestone RubberCover EPDM (rechtstreeks naar de professionele bouwgroothandel). Samen met de zusterbedrijven Van Doorn Dakbedekkingen met zijn drie vestigingen in Nederland, vormde Mawipex de holding Vosch Beheer B.V.

Aan deze structuur komt nu de facto een einde, maar volgens Managing Director van Mawipex Geert-Jan Vogels is de integratie in Tectum Group vooral het begin van een nieuwe groeiperiode. “We stellen de toekomst voor het bedrijf en onze werknemers veilig en kunnen binnen het kader van een ambitieuze, grotere groep verder groeien. We zien deze overname niet als een stap terug, integendeel. Mawipex blijft zijn naam, activiteiten, medewerkers en leiding behouden. Mawipex was, is en blijft dus een gezond bedrijf met een positief verhaal in Nederland en België.”
Build for Life