Veranda - Overkappingen

Te weinig licht in je overkapping, aanbouw of uitbouw? Overweeg een lichtstraat

Te weinig licht in je overkapping, aanbouw of uitbouw? Overweeg een lichtstraat
Charlotte Kap Fotografie
Ben je op zoek naar een manier om jouw huis, uitbouw of buitenverblijf te voorzien van meer natuurlijk daglicht? Overweeg dan het plaatsen van een lichtstraat. Deze innovatieve toevoeging biedt niet alleen een esthetische meerwaarde aan de woning, maar brengt ook tal van praktische voordelen met zich mee.

Waarom kiezen voor een lichtstraat?

Een overkapping met lichtstraat zorgt er dat er in de overkapping genoeg daglicht komt. Wanneer de overkapping aan de woning vast gebouwd is, zorgt een lichtstraat ervoor dat er ook nog genoeg daglicht in de woning komt. Een veelvoorkomend probleem bij het aanbouwen van buitenverblijf of uitbouw is dat de hoeveelheid daglicht af neemt. Een lichtstraat is dan een goede oplossing.

Een lichtstraat is een constructie van hout of aluminium die wordt geïntegreerd in het dak van een gebouw, waardoor er door het glas ook van bovenaf daglicht naar binnen kan komen. Er zijn veel verschillende plekken waar een lichtstraat geplaatst kan worden, denk aan een overkapping, tuinkamer, uitbouw, aanbouw of in de woning. Een ander alternatief voor een lichtstraat kan een lichtkoepel zijn. Het nadeel van een lichtkoepel is dat deze minder licht toelaat dan een lichtstraat en over het algemeen minder lang meegaat. Een voordeel is dat deze vaak om een wat kleinere investering vraagt.

Wat zijn de kosten van een lichtstraat?

Als je bezig bent het oriënteren op een lichtstraat voor in jouw overkapping, woning of bedrijfspand ben je vast ook benieuwd naar de prijs van een lichtstraat. De kosten van een lichtstraat kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het formaat, het materiaal en de complexiteit van de installatie. Wij raden aan om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf dat ervaring heeft met het ontwerpen en installeren van lichtstraten. Zij kunnen je voorzien van een gedetailleerde offerte op maat, waarin rekening wordt gehouden met jouw specifieke wensen en budget.

Charlotte Kap Fotografie

Wat zijn de voordelen van meer daglicht?

Overdag ben je minder afhankelijk bent van kunstmatige verlichting en energie kunt besparen. Bovendien zorgt het daglicht voor een positief effect op onze stemming en gezondheid, waardoor men zich prettiger voelt in hun eigen huis of werkomgeving. Of je nu een extra lichtbron wilt in je woonkamer, keuken, kantoor of commerciële ruimte, een lichtstraat kan een verbluffend effect hebben op de algehele sfeer en uitstraling van de ruimte.

Met een lichtstraat geef je ook een hele luxe uitstraling aan de ruimte. In een donkere ruimte komt het interieur vaak niet helemaal tot zijn recht. Daglicht zorgt er namelijk ook voor de kleuren en materialen in je interieur er nog beter uit springen. De verschillende modellen lichtstraten maken het mogelijk om een lichtstraat te kiezen die past bij jouw stijl en bij de hoeveelheid licht die je graag in de woning binnen wilt laten komen. Of je nu een liefhebber bent van de uitstraling van een lichtstraat of op gewoon op zoek bent naar manieren om je leefruimte te verbeteren, overweeg dan zeker de toevoeging van een lichtstraat.

Ook interessant