Interieur

Tal haalt prestigieus lichtproject binnen bij Harrods in Londen

Tal is door het prestigieuze Londense warenhuis Harrods verkozen om de verlichting op twee nieuwe luxe-afdelingen te ontwerpen. In beide Rooms of Luxury zal de Belgische lichtfabrikant ruim 300 meter aan verlichtingssystemen volledig in chroom installeren voor een nog luxueuzere sfeer. Voor Tal, dat bij architecten in ons land al bijna 20 jaar bekend staat als trendsetter in verlichting, is dit de kans om zich voorgoed op de internationale kaart te zetten.

De Belgische lichtfabrikant Tal maakte vooral met zijn white+chrome collectie bijzondere indruk op het prestigieuze warenhuis Harrods in Londen. Voor de twee nieuwe Rooms of Luxury van Harrods, de eerste zalen die bezoekers zien vanuit de hoofdingang in Brompton Street, zal Tal daarom kiezen voor het 4U-profiel uit de collectie, met een volledige afwerking in chroom. Met de profielen worden telkens grote rechthoeken met verschillende afmetingen gemaakt waarvan de samengestelde lengte meer dan 300m bedraagt.

“Dit profiel verspreidt via TL-verlichting een algemeen diffuus licht naar boven, en kan ook via de spotlights langs de onderzijde zones extra gaan uitlichten”, aldus Karel Festjens, directeur van Tal. “Zo lijken de zalen in Harrods nog groter en imposanter en kunnen tegelijk extra accenten gelegd worden, waardoor de ruimtes in een nog luxueuzere sfeer baden. Bovendien zal Harrods dankzij deze klassevolle verlichting minder elektriciteit verbruiken.”

Voor Tal is dit de kans om zich finaal op de internationale kaart te plaatsen. Karel Festjens: “Als relatief kleine speler in verlichting geeft dit prestigieuze project bij Harrods ons de nodige geloofwaardigheid op de internationale markt. Het was een moeilijk vraagstuk om de juiste verlichting voor Harrods te kiezen, we hebben tijdens het proces verschillende proefconcepten geleverd. Maar dat we tot een oplossing gekomen zijn die door Harrods meteen werd goedgekeurd, toont dat we als verlichtingsfabrikant heel wat in onze mars hebben.”

Harrods prees Tal eveneens als de enige lichtfabrikant die een excellente afwerking van de verlichtingstoestellen kan combineren met de nieuwste verlichtingstechnologieën. De proefopstelling die Tal reeds begin juni 2011 op de luxe-afdelingen plaatste, werd dan ook meteen goedgekeurd. Vanaf november 2011 zullen de profielen in de Rooms of Luxury van Harrods geïnstalleerd worden.