Nieuwbouw

Tachtig bouwplaatsen open op tweede Dag van de Bouw

Zeker tachtig bouw- en infraprojecten zijn op 2 juni aanstaande geopend op de tweede Dag van de Bouw. In 2006 kwamen ruim 35.000 mensen op de opengestelde projecten af. Dit jaar is er extra aandacht voor jongeren. In samenwerking met een aantal opleidingsbedrijven wordt een speciaal programma voor jongeren georganiseerd. Daarmee wil Bouwend Nederland, de organisator van de Dag van de Bouw, jongeren enthousiast maken voor de vele uiteenlopende opleidingen en functies die de sector te bieden heeft.

Spraakmakende locaties
In 2007 worden opnieuw spraakmakende bouwlocaties opengesteld, waaronder de stations van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, het Metrostation CS en de Statentunnel in Rotterdam, de Hanzehogeschool in Groningen, het woon-, werk-, winkel- en recreatiecomplex De Boreel in Deventer en Stadion Galgewaard in Utrecht. Ook zijn er talloze woningbouwprojecten, scholen, verzorgingscentra en wegenprojecten te bezoeken. Een actueel overzicht van alle bouw- en infraprojecten die op 2 juni hun deuren openstellen, is te vinden op www.dagvandebouw.nl

Initiatief
De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de bij haar aangesloten leden. De open dag is onderdeel van de campagne ‘De Bouw maakt het’ en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak.