TVH tekent principeakkoord met de France Hayon Groep

17 november 2015 Bron: TVH
Op 9 november tekenden TVH Group en de aandeelhouders van de France Hayon groep een principeakkoord over de overname van de aandelen door TVH France van de holding France Hayon Développement (FHD) en 3 van zijn filialen: France Hayon Service (FHS), France Hayon Assistance (FHA) en Manutest. De France Hayon groep is de marktleider in Frankrijk voor de verdeling van laadkleponderdelen van alle merken, en geniet een sterke reputatie op de markt voor dienst-na-verkoop voor laadkleppen. Door dit akkoord versterkt TVH zijn onderdelenkennis van laadkleppen en bevestigt hiermee ook zijn wens om de Europese one-stop shop te zijn voor laadkleppen.

Vier ondernemingen in één groep

De France Hayon groep bestaat uit vier bedrijven : France Hayon Service (FHS), France Hayon Assistance (FHA), France Hayon Développement (FHD) en Manutest.

FHS, opgericht in 1995, is de Franse leider in de verdeling van laadkleponderdelen van alle merken. FHA is een mobiele applicatie die de transportfirma’s, de herstellers en FHS met elkaar verbindt. FHD biedt opleidingen aan rond het onderhoud en de periodieke technische controles. Manutest beheert de verplichte controles op laadkleppen in Frankrijk.

Continuïteit van de activiteiten

De France Hayon groep behoudt zijn activiteit in Châteaubourg (departement 35 – Rennes) met 19 werknemers. Michel Orhant, algemeen directeur van de groep, en Patrice Bouvier, financieel directeur, beiden met 30 jaar ervaring, blijven hun huidige functies uitvoeren in de nieuwe structuur en zullen de wederzijdse ontwikkeling blijven ondersteunen.

Voordelen voor alle partijen

Dit akkoord betekent voor TVH een belangrijke verruiming van zijn kennis over laadkleponderdelen en laat het bedrijf toe om zijn marktpositie als all-round leverancier te versterken. Bovendien zullen beide partijen onmiddellijk profiteren van een uitbreiding van hun respectievelijke aanbod aan onderdelen voor laadkleppen.

“Door dit akkoord zal TVH onmiddellijk worden erkend op de markt als de efficiënte all-round partner van bedrijven die een dienst-na-verkoop aanbieden voor laadkleppen”, verklaart Gonzague Leclercq, Algemeen Directeur van TVH France.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo