Interieur

TV in slaapkamer is slecht voor het seksleven

36,7% van de Vlamingen is van mening dat een tv in de slaapkamer nefast is voor zijn of haar seksleven. Meer dan de helft van de respondenten (52,3%) vindt dit bovendien niet bevorderend voor de nachtrust. Dit blijkt uit een iVOX onderzoek uitgevoerd in opdracht van Coolblue, één van de grootste webwinkels in België en Nederland, bij 500 Vlamingen.

In ruim 60 jaar tijd is tv-kijken uitgegroeid tot een vast onderdeel van ons dagelijks leven. 54,8% geeft aan zijn tv niet meer te kunnen missen. Ongeveer evenveel respondenten (56%) heeft er dan ook minstens 2 in huis staan. Vaak worden zo ruzies binnen het gezin voorkomen: 43,6% heeft om die reden meerdere tv’s in huis gehaald.

Ook de techniek voor televisietoestellen staat niet stil: 37,2% beschikt tegenwoordig over een LCD-tv, 22,7% over een LED-tv en 17,6% van de Vlamingen over een Plasma-tv. Bijna een derde van de respondenten (30,3%) nestelt zich nog letterlijk voor de beeldbuis om zijn favoriete programma’s te bekijken.

De populairste ruimtes om tv te kijken zijn de woonkamer (97,4%) en de slaapkamer (36,1%). 6,9% heeft ook een toestel in de keuken om tv te kijken tijdens het koken of het eten. Dit laatste wordt doorgaans beschouwd als een slechte gewoonte. Toch geeft 21,5% van de respondenten aan op die manier vaak tot altijd te ‘multitasken’.

Meer tv’s verkocht door de ‘sportzomer’
Uit het onderzoek blijkt verder dat 93,5% van de Vlamingen zijn toestel nog heeft gekocht in een fysieke winkel. Toch is de tv-verkoop via webshops sterk groeiend en daar zit volgens Coolblue, de grootste online tv-verkoper in België, ook de sportzomer voor iets tussen.

Werner Bruyns, General Manager van Coolblue België: “Als grootste online verkoper van tv-toestellen zagen wij in juni een stijging van 50% van de omzet van onze webshop TVstore.be, in vergelijking met de maanden voordien. Ook in onze winkel in Antwerpen werden er fors meer tv’s verkocht. Veel klanten grijpen de sportzomer met Wimbledon, het EK, de Tour de France en de Olympische Spelen aan om zich een nieuwe tv aan te schaffen en zo te genieten van een optimale beeld- en geluidskwaliteit.”

Het formaat doet er toe
Vooraleer zich een tv aan te schaffen, laat 55,2% van de Vlamingen zich uitgebreid informeren over welk toestel het meest geschikt is voor hem. Maar liefst 48% van de Vlamingen gaat informatie inwinnen via het internet. Opmerkelijk is dat ruim een kwart van de respondenten (25,5%) in het onderzoek aangeeft niet te vertrouwen op de kennis en expertise van de verkoper.

Werner Bruyns: “Coolblue gelooft in productspecialisme. De snelle groei van onze 176 gespecialiseerde webshops – van TVstore.be tot Smartphoneshop.be – is hier niet vreemd aan. Het persoonlijk advies door onze specialisten - met elk een jarenlange ervaring – is voor onze klanten vaak één van de belangrijkste redenen om voor de Coolblue webshops te kiezen. Bovendien kunnen klanten in onze fysieke winkels terecht voor alle servicevragen zoals vragen en instellingen en defecten.”

We laten onze keuze voor een bepaald toestel het vaakst afhangen van het formaat van de tv (94,4%) en de kostprijs (94%). Het merk speelt in iets mindere mate (68,6%) een rol bij onze keuze.