Verwarming & Sanitair

Sunstage zonthermisch systeem: nieuw pompstation en nieuwe collectoren

Sunstage zonthermisch systeem: nieuw pompstation en nieuwe collectoren
Sunstage introduceert i.s.m. warmtepompfabrikant General een nieuw pompstation en nieuwe zonnecollectoren. De standaard opvoerhoogte van 12m en de traploos geregelde A-label pomp verhogen de warmteopbrengst en efficiëntie van het hele Sunstage-systeem. Het Sunstage thermisch zonnesysteem is de meest energiezuinige en milieuvriendelijke manier om sanitair warm water te maken, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Het systeem omvat vier basiselementen: de zonnecollector, de zonneboiler, een regeling met pompgroep en leidingen. Een pomp regelt continu het debiet tussen de collectoren en de boiler. Dankzij een High Sensitive Solar Absorber genereren de panelen ook warmte als de zon zich achter de wolken verstopt. Daardoor zorgt de Sunstage zo’n 250 dagen per jaar zelfstandig voor sanitair warm water van 50°C à 60°C.

Nieuw pompstation en nieuwe collectoren

Het nieuwe Sunstage pompstation heeft een standaard opvoerhoogte van 12m. Via de display kan je de temperaturen van boiler en collector(en) uitlezen. De A-label pomp wordt voortaan traploos geregeld en verhoogt hiermee de warmteopbrengst en efficiëntie van het hele Sunstage-systeem.
De nieuwe collectoren met zwarte rand hebben een iets groter apertuuroppervlak en een betere opbrengst.

Leegloopsysteem, beveiligd tegen oververhitting

De Sunstage is een zonneboiler op basis van het ‘low flow’ leegloopprincipe. Leegloopsystemen blinken uit in eenvoud en vragen geen onderhoud.
Daarnaast kan de Sunstage niet oververhitten. Als de boiler volledig is opgeladen, stroomt de vloeistof terug naar de grote warmtewisselaar binnenin de boiler en stopt de warmteopname volledig. Je kan dus met een gerust hart op vakantie vertrekken!

Sunstage zonnecollectoren kunnen op verschillende manieren worden geplaatst:
  • opbouw op een hellend dak
  • inbouw in een hellend dak (inbouwkit optioneel)
  • opbouw op een plat dak

Ook interessant