Algemeen

Succesvol inschrijven op openbare aanbestedingen in Duitsland

De openstelling van de Europese grenzen biedt ondernemers de mogelijkheid om ook in Duitsland op openbare aanbestedingen in te schrijven. Tijdens het seminar ‘Aanbestedingen in Duitsland’ op dinsdag 11 november 2014, 13:30 tot 17:30 uur in Arnhem leren deelnemers hun product of dienst efficiënt te presenteren en aan de in Duitsland geldende eisen te voldoen. Het seminar wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).

Zowel in Nederland als in Duitsland moeten inschrijvingen op openbare aanbestedingen aan de Europese regelgeving voldoen en geldt dat de opdrachtgever voor de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) dient te kiezen. Hoewel de procedure in Duitsland grotendeels identiek is aan die in Nederland, is kwaliteit in hoge mate medebepalend. “De uitdaging zit hem voor Nederlandse ondernemers vooral in de beschrijving van het product of de dienst,” legt consultant en seminar-docent Coos Koster uit. “Daarbij is gedegen kennis van de omvang van de aanbestedingsmarkt in Duitsland van belang.”

Tijdens het seminar leren deelnemers of hun aanbod geschikt is voor de Duitse markt en hoe inschrijvingen in de juiste taal en stijl ingediend worden. Hierbij komen naast de belangrijkste regels en juridische bepalingen ook de culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland aan de orde die een rol spelen bij het gunningsproces.

Het seminar is gericht op Nederlandse ondernemers die in Duitsland op een aanbesteding willen inschrijven of hier al op ingeschreven hebben. Voor succesvolle deelname is kennis van de Duitse taal noodzakelijk. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De kosten voor het seminar bedragen 199 euro excl. BTW. Leden van de DNHK krijgen 20 procent korting.

Meer info en inschrijven via deze link.

Ook interessant


Build for Life