Interieur

Stylisten krijgen eigen keurmerk

Stylisten in de meubelbranche krijgen straks hun eigen keurmerk. De stylistenvereniging Crisp zal volgend jaar een begin maken met het keurmerk. Het keurmerk moet het verschil aantonen tussen de hobbyist en de professionele stylist. Volgens Marie-Gon Vos, voorzitter van Crisp, telt de vereniging nu 198 leden.

Met Crisp willen de leden de toegevoegde waarde van de stylist onderstrepen. In de meubelbranche wordt nog altijd een beetje argwanend gekeken naar de stylisten. Dat komt vooral omdat de stylist buiten de traditionele keten van de meubelbranche staat. Volgens Vos hebben de stylisten hun meerwaarde echter al enige tijd aan kunnen tonen en die meerwaarde uitbouwen is het streven voor 2011. Het keurmerk zal daarbij van pas komen. Het keurmerk moet gezien worden als een officiële licentie voor stylisten.

De bij Crisp-aangesloten interieurinrichters zullen nog nader worden ingelicht over het keurmerk. Dan krijgen ze ook te horen hoe ze in het bezit kunnen komen van de licentie. Volgens Vos zal Crisp naast het keurmerk ook blijven vechten voor erkenning van stylisten. Deelname van Crisp aan de recente woonbeurs in Amsterdam was daarin een ander hoogtepunt.

Gebaseerd op: Meubel