Architectuur

Studiedag beeldkwaliteit aan de kust

Op donderdag 29 april 2010 vindt in Oostende de studiedag ''Beeldkwaliteit aan de kust: tussen behoud en ontwikkeling'' plaats. Tijdens die lezing wil men de architecturale kwaliteit aan de kust bespreken.
De aandacht voor architecturale kwaliteit in Vlaanderen is de laatste jaren sterk toegenomen: beeldkwaliteitplannen worden ontworpen, men organiseert wedstrijden en ''open oproepen''. Ondanks de toenemende aandacht en voornoemde initiatieven is het duidelijk dat het ontwikkelen van een beleid gericht op (beeld)kwaliteit geen eenvoudige taak is. Al te vaak wordt gedacht dat men kwaliteit kan bereiken door het lanceren van een nieuw instrument (stadsbouwmeesters, wedstrijden ...). Ervaring en onderzoek leren echter dat kwaliteit enkel kan tot stand komen wanneer ze op alle schaalniveaus (bestuurlijk en ruimtelijk), in co-productie en in wisselwerking met verscheidene beleidsdomeinen wordt gerealiseerd.

De Kust is één van de landschappen bij uitstek waar voornoemde fenomenen en tendenzen zichtbaar en aanwijsbaar zijn. De tijd lijkt dan ook duidelijk rijp om de kwaliteit van de architectuur van gebouwen, infrastructuur, publieke ruimten en landschappen aan de Kust door te lichten en bespreekbaar te maken.

Deelnamekosten

20,00 euro / 10,00 euro voor studenten en werklozen
In de deelnamekosten zijn begrepen: welkomstkoffie, royale broodjeslunch incl. drank, informatiemap en publicatie van de studiedag, begeleide stadswandeling.

Inschrijven

U schrijft in per e-mail op het adres info@kustbeheer.be én door het gepaste bedrag te storten op rekening nummer 091-0170499-02 van de vzw Oostende Werft, Gistelsesteenweg 1 C, 8400 Oostende, met vermelding “studiedag: Beeldkwaliteit aan de kust”. Uw inschrijving is pas definitief van zodra de vzw Oostende Werft uw betaling op haar rekening heeft ontvangen.

Lees het complete artikel op Vlaamsearchitectuur.be