Strategische samenwerking Wienerberger met zonnepanelenfabrikant Exasun

22 november 2021 Bron: Wienerberger
Strategische samenwerking Wienerberger met zonnepanelenfabrikant Exasun
Wienerberger gaat per 2022 een strategische samenwerking aan met Exasun, de Nederlandse scale-up producent van innovatieve in-dak zonnepanelen. De innovatieve systemen X-Tile en X-Roof van Exasun - ontwikkeld en geproduceerd in Nederland - worden integraal onderdeel van de energie-oplossingen van Wienerberger. Het bedrijf gaat de verkoop exclusief verzorgen in de Europese landen met Wienerberger vestiging.

Building Integrated PhotoVoltaic (BIPV) systemen zijn hoogwaardige en esthetische in-dak zonnepanelen die alom worden gezien als de volgende generatie zonne-energieoplossingen. Aannemers, ontwikkelaars en architecten passen ze in toenemende mate toe om daken betaalbaar, waterdicht, energieopwekkend én stijlvol af te werken. Exasun heeft er in Nederland een leidende positie mee opgebouwd.

Met de X-Tile en de X-Roof systemen van Exasun gaat Wienerberger een breder pakket energie-oplossingen voor het dak bieden binnen het concept Wevolt Energiedak bieden. Het X-Tile systeem hebben beide bedrijven samen ontwikkeld voor de vlakke keramische dakpan Actua 10. Het X-Roof systeem wordt als vervanging van, of in combinatie met keramische dakpannen toegepast. Beide systemen zijn hoogwaardige glas-glas oplossingen, met een lange levensduur en goede LCA-score.

Strategische samenwerking Wienerberger met zonnepanelenfabrikant Exasun
Met de X-Tile en de X-Roof van Exasun gaat Wienerberger een breder pakket energie-oplossingen voor het dak bieden binnen het concept Wevolt Energiedak.

Gebouwde omgeving versneld verduurzamen

De samenwerking past uitstekend binnen de ambities van beide bedrijven om de gebouwde omgeving te verduurzamen en de energietransitie te versnellen. “Innovatieve zonne-energieoplossingen zijn hiervan een belangrijk onderdeel,” aldus Bert Jan Koekoek, algemeen directeur Wienerberger Nederland, “onze groeistrategie is bovendien gericht op het aanbieden van een breder portfolio materialen en oplossingen voor de gebouwschil en bestrating. Het is een logische vervolgstap na de introductie van het Wevolt Energiedak.”

Ook voor Exasun biedt de samenwerking groot perspectief, aldus directeur Remon Veraart: “Het is voor Exasun de eerste stap in het realiseren van de ambitie om op mondiale schaal de energietransitie te versnellen. Voor de volgende groeifase halen wij momenteel additioneel kapitaal op om de productie verder op te schalen, het portfolio verder te ontwikkelen en nieuwe regio’s te ontsluiten.”

De strategische samenwerking tussen Wienerberger en Exasun start op 1 januari 2022.

Strategische samenwerking Wienerberger met zonnepanelenfabrikant Exasun
De Exasun in-dak PV systemen worden vanaf 2022 een integraal onderdeel van de energieoplossingen van Wienerberger. Remon Veraart van Exasun (links) en Bert Jan Koekoek van Wienerberger Nederland (rechts).


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo