Stopray Vision-70: hoogselectief neutraal glas met lage reflectie

11 september 2020 Bron: AGC
Stopray Vision-70: hoogselectief neutraal glas met lage reflectie
Met een selectiviteit van 2.0 overtreffen het nieuwe zonwerende glas Stopray Vision-70 van AGC en de hardbare variant Stopray Vision-70T alle traditionele producten met een dubbele zilvercoating. Hoogselectieve coatings worden gebruikt voor gebouwen waar doeltreffende zonwering en een maximum aan natuurlijk daglicht vereist is.

Deze nieuwe glasproducten zijn zeer kleurneutraal (Ra,D = 97) en laten het daglicht maximaal binnen (TL = 70%). Bovendien hoeven in gebouwen met gevels die volledig in dit glas zijn uitgevoerd koelsystemen minder hard te werken, dankzij de zontoetreding van slechts 35%.

De lichtreflectie aan de binnenkant bedraagt 15% en aan de buitenkant 14%. Ook houdt de lage Ug-waarde van 1,0 W (m2K) het glas warmer als het buiten koud is. Daarmee wordt op stookkosten bespaard. De genoemde waarden gelden voor dubbel glas en de producten zijn ook leverbaar als drievoudig glas.

Aan alle basisglasproducten uit de ipasol- en Stopray-serie is het Cradle to Cradle zilver-certificaat toegekend.

Het Cradle to Cradle-certificeringssysteem beoordeelt de duurzaamheidsaspecten van een product gedurende de hele levenscyclus. Om te worden gecertificeerd, moet een product voldoen aan hoge eisen in vijf categorieŽn met betrekking tot gezondheid en milieu: veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale aspecten.

De AGC Group is de enige glasproducent waaraan een Cradle-to-Cradle-status is toegekend voor zoín uitgebreide portefeuille glasproducten met certificaten brons, zilver en goud.

De totaalscore voor de basisglasproducten Stopray, ipasol en iplus is zilver. De producten scoren zilver op de categorieŽn hernieuwbare energie en duurzaam waterbeheer en goud op veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen en sociale aspecten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo