Stopcontacten met USB-aansluitingen: altijd de juiste connectie

29 juli 2021 Bron: King George
Stopcontacten met USB-aansluitingen: altijd de juiste connectie
JUNG introduceert stopcontacten met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluitingen. Naast de klassieke USB-ingang, voegde de Duitse elektro- en domoticaproducent een USB-C-aansluiting toe, gaven ze het een boost met een Quick Charge-versie en bundelden ze de krachten in een 3-in-1-exemplaar.

met Jung altijd de juiste connectie
Extra stroom zonder een extra lader op het stopcontact aan te sluiten: het stopcontact met geïntegreerde USB-poorten maakt een ruimtebesparende elektrotechnische installatie mogelijk en biedt diverse oplaadmogelijkheden voor verschillende apparaten. JUNG biedt het nieuwe stopcontact met beschermingscontact (veilig voor kinderen) in twee varianten aan.

Met JUNG Quick Charge: meer snelheid

De eerste variant is met JUNG Quick Charge. Het stopcontact heeft ofwel een ingebouwde USB-aansluiting type A ofwel een ingebouwde USB-aansluiting type C. De gewone stekker voorziet als vanouds in reguliere netstroom, terwijl een elektronisch apparaat tegelijkertijd snel opgeladen wordt: met een laadvermogen van 18 watt. Een iPhone 11 bereikt bijvoorbeeld na slechts 105 minuten zijn maximale batterijpercentage. Ideaal voor plekken waar men even snel zijn telefoon wil opladen, zoals in cafés, winkels en hotels, op kantoor en vliegvelden, bij de kapper of gewoon thuis.

Afhankelijk van het aangesloten mobiele eindapparaat wordt het spanningsniveau met JUNG Quick Charge tot 9 V verhoogd. De volgende standaarden worden ondersteund door JUNG Quick Charge: Apple 2.4 A –Samsung Adaptive Fast Charging – Qualcomm Quick Charge 3.0 – USB Battery Charging – USB Power Delivery.

met Jung altijd de juiste connectie

De 3-in-1-oplossing: compact en meer output

JUNG ontwierp naast de Quick Charger ook een stopcontact met de twee types USB-aansluitingen erin verwerkt. Zo heb je dus algemene nettoevoer, USB-A én USB-C in één. Hierbij wordt, indien beiden in gebruik, het vermogen van 15 watt verdeeld over de twee poorten, terwijl de gewone nettoevoer volledig behouden blijft. Zo kun je op hetzelfde moment 3 apparaten aansluiten en opladen. De ideale compacte oplossing.

met Jung altijd de juiste connectie

Vlak, puristisch design: de juiste connectie

De centraalplaat van het stopcontact met USB steekt niet boven het afdekraam uit. Daardoor heeft het JUNG-stopcontact met beschermingscontact en USB een uniforme uitstraling met een vlak design. Deze stopcontacten met USB-aansluiting zijn verkrijgbaar in de LS- en A-range, met daarbij passende ramen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo