Dossier Batibouw

Stem nu op een project van gevelrenovatiewedstrijd Batifašade

  BE   3 februari 2014 Bron: Redactiebureau Palindroom
De afgelopen weken schreven meer dan honderd kandidaten zich in om mee te dingen naar de publieks-, jury- of persprijs in de gevelrenovatiewedstrijd Batifašade. Daaruit stelde een jury van 13 experten uit de architectuur en bouwwereld een shortlist samen van tien genomineerden die kans maken op een van de drie prijzen. Tijdens Batibouw 2014 zullen de projecten van de shortlist van Batifašade tien dagen lang te zien zijn in de inkomhal van Brussels Expo. Tot 26 februari kan het publiek online zijn stem uitbrengen op een van de tien projecten. Een dag later vindt op Batibouw om 15u de prijsuitreiking plaats. De tien gelukkigen die voor de publieks-, pers- en vakjuryprijs in aanmerking komen zijn ir. arch. Kevin Van Volcem, Simon Vermote Architectuur, PCP Architects, AST 77, Sculp(IT)architecten, actAR architectes, arch. Matthieu Lemaire, Klaarchitectuur, Iglesias Leenders Bylois Architecten en Architectuuratelier 9a.

Vanaf vandaag kan het grote publiek via batifacade.be zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Online een stem uitbrengen op een van hun tien mooie gevelrenovaties kan eenmaal per dag per persoon en e-mailadres. Verder kiest zowel een architecten- als een persjury welk project uit de shortlist respectievelijk de prijs van de architectenjury en de persjury wint.

Prijzen voor de winnaars Ún online stemmers

De winnaars van de drie prijzen zullen met hun projecten ruime aandacht krijgen in Beter Bouwen & Verbouwen, op Livios.be en Architectura.be, onder meer door een uitgebreide fotoreportage van hun gevelrenovatie. Verder winnen de laureaten een overnachting in een leuke Bed & Breakfast waar architectuur centraal staat, naast een heel aantal leuke boeken en gadgets rond bouw en architectuur. Verder maken 3 online stemmers kans op een pakket mooie architectuurboeken en het spel Archi-Expert.

Voor de organisatie werkt Batibouw samen met mediapartners Livios, Beter Bouwen & Verbouwen en Architectura.be. Alle partners hebben immers een hart voor bouwen en renoveren, een tendens die Batibouw de laatste tien jaar ook steeds meer onder zijn bezoekers heeft waargenomen. Batifašade is dan ook een mooi uithangbord om aan te tonen dat iedereen die wil een mooi renovatieproject kan aanpakken. Of het nu om de handige doe-het-zelver gaat of de gerenommeerde architect.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo