Architectuur

Stel je nu kandidaat voor de zorginnovatiewedstrijd I²C

Een wasbrug voor rolstoelen, een sorteerbox voor medicamenten, een intelligente matrashoes met ingebouwde sensoren, een infuuswandelstok. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de meer dan honderd vernieuwende ideeën die dankzij de innovatiewedstrijd I²C niet alleen binnen de sector maar ook bij het grote publiek de aandacht gekregen hebben die ze verdienen. Dit jaar wordt in het kader van de beurs HealthCare 2012 de vijfde editie van deze wedstrijd georganiseerd. Hebt u ook een origineel idee bedacht voor de zorgsector? Tot en met 31 augustus kan u zich kandidaat stellen voor één van de fel begeerde I²C-awards.

Innovatie beloond
Innovatie in de zorgsector is meer dan ooit een must om het hoofd te bieden aan de toenemende vergrijzing en de talrijke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Om deze innovatie aan te scherpen en te stimuleren, pakt beursorganisator Probis in het kader van de beurs HealthCare nu al voor de vijfde keer uit met de zorginnovatieprijs Innovation to Care of kortweg I²C. Deze wedstrijd zal de beste en origineelste ideeën bekronen die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling verbeteren.

Zorg- en bouwconcepten zitten in een wervelende beweging van vernieuwing en onderzoek. De beste ideeën, experimenten en toepassingen komen hierbij vaak vanuit het werkveld zelf of ontstaan op de tafel van gedreven architecten of adviseurs. De zorginnovatieprijs I²C speelt hierop in en wil iedereen uit de zorgsector laten delen in de alom aanwezige creativiteit. Voor de organisatie van deze wedstrijd werkt Probis nauw samen met de Bond van Vlaamse Architecten, ORI (de Overkoepelende Organisatie van Raadgevende Ingenieurs), met Redactiebureau Palindroom en met verschillende mediapartners die de nodige ruchtbaarheid zullen geven aan de wedstrijd en aan de verfrissende ideeën.

Kandidaturen
De wedstrijd staat open voor iedereen: (interieur)architecten, ingenieurs, aannemers, het personeel en de beheerders van een zorginstelling die een innovatie ingevoerd hebben of een idee uitgewerkt hebben dat klaar is om geïmplementeerd te worden of een frisse oplossing hebben bedacht voor een dagelijks probleem.

Lees verder op Architectura.be