Nieuwbouw

Stedelijk Museum bouwkundig opgeleverd

De bouwwerkzaamheden voor de renovatie en vernieuwing van het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn donderdag afgerond. Aannemer VolkerWessels heeft aan de voorwaarden van de opdracht voldaan en is binnen de planning gebleven, aldus de gemeente.

VolkerWessels nam de werkzaamheden eind maart 2011 over van het failliet gegane bouwbedrijf Midreth. De gemeente maakte met de aannemer de afspraak dat de nieuwbouw en de volledig gerenoveerde oudbouw eind januari opgeleverd moesten zijn.

Doordat het Stedelijk Museum bij de huldiging van Ajax in mei schade opliep, kreeg de aannemer twee weken extra de tijd. De aannemer liep daarvan een week in. Vanaf 13 februari begint het installatiebedrijf Imtech met het afstellen van de klimaatinstallaties in de oud- en nieuwbouw van het museum. Dit gaat enkele maanden duren en is onder meer nodig ter bescherming van de kunstwerken.

Het Stedelijk Museum zal in de tweede helft van dit jaar heropenen, al is de precieze openingsdatum nog niet bekend. Benthem Crouwel Architekten is als architectenbureau aan het project verbonden.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant