Nieuwbouw

Start bouw theater Mecanoo in Azië

Woensdag 7 april 2010 heeft de president van Taiwan het startsein gegeven voor de van het door Mecanoo ontworpen Wei-Wu-Ying Center for the Arts in Kaohsiung. Het door architect Francine Houben ontworpen gebouw wordt het grootste theater van Azië.

Het Wei-Wu-Ying Center for the Arts moet een belangrijke bijdrage leveren aan de transformatie van Kaohsiung. Het 1,5 miljoen inwoners tellende Kaohsiung is de grootste havenstad van Taiwan en wil zichzelf opnieuw uitvinden als moderne, culturele stad. De hogesnelheidstrein tussen Taipei en Kaohsiung is net gerealiseerd en het metronetwerk van de stad zal over twee jaar klaar zijn.

Het Wei-Wu-Ying Center for the Arts ligt in het het Wei-Wu-Ying Park, de groene long van Kaohsiung. Belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp zijn de eeuwenoude Banyanbomen op de locatie met hun brede bladerkronen. Het grote dak creëert een informele publieke ruimte met passages en openingen waar de tropische wind vrijelijk door heen kan waaien en de bewoners van de stad kunnen flaneren, tai chi beoefenen, mediteren of relaxen.

Lees verder op Architectenweb.nl