Nieuwbouw

Sportcomplex Strijp in gebruik genomen

In de Eindhovense wijk Strijp is een nieuw sportcomplex in gebruik genomen. Het duurzame gebouw is ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs. Door de aantrekkelijke verschijningsvorm mede door de veelkleurigheid en speelsheid is het een onderscheidend en uitnodigend gebouw geworden. De sportaccommodatie is geïntegreerd in het terrein door het deels ‘in te pakken’ in een groene – aaibare – heuvel. Het krijgt hierdoor een menselijke schaal met een hoge aaibaarheidsfactor.

Het gehele gebouw heeft één hoofdentree. De opbouw van het complex bestaat uit horizontale banden met afgeronde hoeken. Om voor de verschillende gebruikers elk een eigen gezicht en identiteit te garanderen zijn de verschillende banden per plaats uitgevoerd in de kleur die overeenkomt met de desbetreffende vereniging. De hoofdvorm heeft een vloeiende, doorgaande lijn met ronde banen. Doordat de sporthal zelf in het midden ligt en er grote dakoverstekken zijn, is er in de buitengevel veel transparantie toegepast zonder dat er direct daglicht in het sportgedeelte komt.

Duurzame energie
Het sportpark is koploper in gebruik van duurzame energie. Met behulp van zonnestroom, zonnewarmte en Warmte Koude Opslag in de bodem, wordt een groot deel van de gebruikte energie voor zowel het naastgelegen Christiaan Huygens College als het sportpark, duurzaam opgewekt. Hierdoor behaalt het complex een GPR score van > 8.

Multifunctionele sporthal met verschillende gebruikers
De multifunctionele sporthal is voorzien van een moderne sportinrichting. Het sportpark wordt beheerd en geëxploiteerd door Sportbedrijf De Karpen, onderdeel van de gemeente Eindhoven. Voetbalvereniging RKVV Brabantia en korfbalvereniging CKV Rust Roest hebben in deze multifunctionele accommodatie hun kantine gevestigd en kinderopvangorganisatie Korein brengt haar BSO onder in dezelfde accommodatie. Het Christiaan Huygens College is hoofdgebruiker van de sporthal. Het ca. 4.500 m2 tellende complex is hiermee echt een spil geworden binnen de samenleving in dit deel van Eindhoven.

Educatie en gezondheid verweven door sport
De accommodatie als geheel biedt nieuwe kansen op samenwerking tussen de verschillende sportverenigingen, kinderopvang, onderwijs en Sportformule - dat zich bezighoudt met sportstimulering binnen de gemeente Eindhoven. Doel is om kinderen met plezier meer te laten bewegen en sociale vaardigheden op te laten doen, waardoor zij uitgroeien tot gezonde en sociale mensen. Deze formule geeft alle kinderen de kans om zich op een laagdrempelige manier te oriënteren op de diverse takken van sport.

In september wordt het sportpark feestelijk geopend.