Sn°hetta wint prijsvraag hoofdkantoor Le Monde

20 januari 2015 Bron: Architectenweb.nl Verstuur
Sn°hetta wint prijsvraag hoofdkantoor Le Monde
Sn°hetta
Het Noorse bureau Sn°hetta gaat het nieuwe hoofdkantoor van Le Monde in Parijs ontwerpen. De krant krijgt zijn onderkomen in een gebouw dat is ontworpen als een brug. Deze overspant een openbaar toegankelijk plein.

In het gewelfoppervlak boven de bezoekers worden LED's ge´ntegreerd die informatiestromen en projectie van beelden mogelijk maken. Het plein zelf wordt landschappelijk ingericht en voorzien van een cafÚ, zodat het een aantrekkelijke plek is om te verblijven. Om de binding tussen de krant en het publiek verder te versterken, is er ook een bezoekerscentrum gepland.

Het gebouw wordt gerealiseerd op twee kavels, die doordat er een hap uit het volume is genomen symbolisch worden verbonden door de ontstane brug. De gevel is bekleed met gepixeld glas dat afwisselend tranparant, halfdoorschijnend en opaak is. Van een afstand zal de gevel ogen als een homogeen geheel, maar van dichterbij wordt de complexiteit zichtbaar, aldus Sn°hetta.

Lees verder op Architectenweb.nl

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo