Snøhetta presenteert ontwerp studiecentrum

11 april 2011 Bron: Architectenweb
Snøhetta presenteert ontwerp studiecentrum
Snøhetta heeft het ontwerp voor het nieuwe studiecentrum van de Ryerson-universiteit in Toronto gepresenteerd. Het markante gebouw krijgt een gefacetteerde gevel, waardoor daglicht in verschillende gradaties naar binnen kan komen. De studenten krijgen een ‘open leeromgeving’, die is afgestemd op individuele werkwijzen en de eisen van verschillende studierichtingen.

Het gebouw komt op de hoek van een winkelstraat, maar is met een loopbrug verbonden met de naastgelegen universiteitsbibliotheek. Op die manier krijgt het studiecentrum tegelijk aansluiting met de campus van de universiteit. Ook in de winkelstraat is het gebouw geen vreemde eend, in de onderste laag aan deze zijde komen winkels.

De entree bevindt zich in de hoek, onder het uitkragende deel van het gebouw. Het verhoogde entreeplein, bereikbaar via een grote trappartij, wordt doorgezet in het interieur. Via trappen kan de student hier de weg naar zijn verdere bestemming vinden. De verschillende verdiepingen bieden gevarieerde, open studielandschappen.

Lees verder op Architectenweb.nl
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo