Badkamers

Slechts 15% van de (ex-)kotstudenten ervaart ultiem douchegenot op kot

Slechts 15% van de (ex-)kotstudenten ervaart ultiem douchegenot op kot
Grohe streeft er voortdurend naar om ultiem douchegenot voor iedereen te bieden. Helaas laat deze ervaring vaak te wensen over in de douches van studentenkoten. Kalk, temperatuurschommelingen en een laag debiet dragen bij aan een minder optimale douchebeleving tijdens de studententijd. Een aangename douche kan nochtans de perfecte pauze zijn tijdens het studeren voor de examens. De waarheid over douches in studentenkoten werd onlangs in kaart gebracht door een onderzoek van Grohe.

Concreet bevroeg onderzoeksbureau iVOX* in opdracht van Grohe 1.000 (ex-)studenten tussen de 18 en 25 jaar met een douche op kot of die de voorbije 2 jaar op een kot gedoucht hebben over hoe het leven tussen de vier muren van de studenten badkamer eruitziet. Daarbij werd ook gepolst naar hun houding t.o.v. kotdouches. Het resultaat? Enkele verrassende en pittige weetjes over douchen in studentenkoten én over de douchegewoontes van de Belgische (ex-)student*.

  • Meer dan de helft van de Franstalige bevraagden geeft aan dagelijks te douchen (56%). Een significant hoger cijfer dan dat aan Nederlandstalige zijde, waar het percentage bevraagden dat zich dagelijks doucht, slechts 31% bedraagt.
  • Een kwart van de Belgische studenten die op kot zitten of respondenten die ooit op kot gezeten hebben geeft aan dat er al eens iemand binnengekomen is terwijl die aan het douchen was (26%). Franstaligen geven vaker aan dat dit al eens gebeurd is dan Nederlandstaligen (NL: 21% ; FR: 31%). Ook mannen hebben dit significant vaker meegemaakt dan vrouwen (M: 41% ; V: 18%).
  • Op de vraag met welke bekende Belg de Belgische (ex-)student* eens zou willen douchen komen de namen Matteo Simoni, Louis Talpe, Damso, Angèle, Laura Tesoro en Pommelien Thijs opvallend vaak terug

Ultiem douchegenot op kot slechts voor de lucky few

Quasi de helft van de Belgische (ex-)kotstudenten doucht zich voornamelijk thuis (47%). De douche-ervaring op kot zit daar ogenschijnlijk voor iets tussen. 1 op de 10 Belgische (ex-)kotstudenten buisde namelijk de douche op zijn (laatste) kot. Het ultiem douchegenot blijkt helaas voor de lucky few te zijn. Slechts 15% van de (ex-)kotstudenten geeft een score van 9 of hoger aan zijn of haar kotdouche. Wat valt op? De kotdouche delen leidt tot meer ontevredenheid. Bevraagden die momenteel op kot zitten en de douche moeten delen met andere studenten geven significant vaker een onvoldoende dan zij die nooit een douche hebben moeten delen.

Seks onder de douche? Liever thuis dan op kot

De meerderheid (56%) van de Belgische kotstudenten is te vinden voor een vrijpartij onder de douche - al geldt dat enkel voor vrijpartijen in de badkamer bij hun ouders thuis. Van seks onder de douche op kot wordt de meerderheid van de studenten (60%) namelijk minder warm. Zo ziet slechts een kleine minderheid van de vrouwen seks onder de douche op kot zitten (32%), terwijl mannen er wél iets meer voor open staan (56%). Het verschil is ook duidelijk op vlak van regio's: Nederlandstalige studenten (45%) zijn meer te vinden voor seks onder de kotdouche dan Franstalige studenten (33%).

Wie al een kotdouche deelde, spendeert significant minder tijd (<10 min) onder de douche dan wie dat (nog) niet deed

Niettemin lijkt de helft van de bevraagden toch graag meer dan 10 minuten onder de douche te staan. De belangrijkste reden daarvoor is om tot rust te komen (59%). Ontharing (47%) en het laten inwerken van haarproducten (44%) staan respectievelijk op de tweede en derde plaats voor waarom een douchebeurt meer dan 10 minuten in beslag neemt.

Een kleine upgrade met een groot resultaat: Grohe QuickFix Vitalio 110 handdouche

Grohe's QuickFix Vitalio 110 handdouche tilt zelfs de studentenbadkamer naar een hoger niveau in - letterlijk - een handomdraai. Eenvoudig en zonder hulp van een installateur of loodgieter, vervang je de douchekop. Dankzij het QuickFix assortiment biedt Grohe dé oplossing aan kotstudenten en starters voor onmiddellijk douchegenot - niet alleen snel, maar ook betaalbaar!

Slechts 15% van de (ex-)kotstudenten ervaart ultiem douchegenot op kot

TAGMAG trok door de Gentse studentenstad met een quick fix voor ondermaatse kotdouches

In één van Vlaanderens grootste studentensteden legde TAGMAG zijn oor te luisteren: hoe ziet het ultieme douchegenot van de Gentse (kot)studenten eruit? Van onder een warme douche staan en simpelweg voor je uitstaren, tot een heerlijke straal in je rug. De antwoorden lopen uiteen, maar de verbindende factor is steevast een krachtige handdouche. Geïnterviewde Gentse studenten waren dan ook laaiend enthousiast om een Grohe QuickFix Vitalio 110 handdouche te krijgen. De reacties kan je hier (op Instagram) en hier (op TikTok) bekijken!

*Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Grohe tussen 16 en 29 april 2024 bij 1000 (ex-)studenten met een douche op kot of de voorbije 2 jaar gedoucht op een kot (hierboven "de doelgroep" genoemd). De maximale foutenmarge bij 1000 respondenten bedraagt 3,02%.

Meer informatie over Grohe Douche assortimenten: www.douche.grohe.be

Ook interessant