Interieur

Sighartstein: een buitengewoon kleuterschoolconcept

kleuterschool Sighartstein in het Oostenrijkse Neumarkt is een buitengewoon moderne nieuwbouw. Het gebouw gaat naadloos op in de landelijke omgeving. Het interieur biedt veel ruimte voor de energie en de nieuwsgierigheid van het kind. De sanitaire voorzieningen zijn optimaal afgestemd op de behoeften van de kleine gebruikers. Er werd gekozen voor kranen van de Atrio lijn van GROHE.

Architectuur en natuur in volmaakte harmonie

Het gebouw van de kleuterschool Sighartstein lijkt op een reusachtig speelveld, in de eerste plaats door de opvallend met groen versierde gevel op de bovenverdieping. De enorme ‘grashalmen’ versterken de identiteit en vormen een oriëntatiepunt voor de kleuterschool’, verduidelijkt Gerhard Wittfeld van kadawittfeldarchitektur, Aken. Op het gelijkvloers van het kubusvormige gebouw zorgen grote glaselementen voor transparantie en openheid. Zij laten veel licht binnenvallen in de speelruimten.

Het kleurenschema van de gevel wordt doorgetrokken in het hele gebouw. Of het nu op de plafonds, de wanden of de vloeren is, de groene kleuraccenten keren terug in alle kamers. Groen werkt rustgevend en harmoniserend en bevordert eigenschappen zoals hulpvaardigheid, uithoudingsvermogen, verdraagzaamheid en tevredenheid.

Het hart van het gebouw is een multifunctionele hal met een trap die even breed is als de ruimte. Dit is de centrale ruimte voor interactie en communicatie tussen de kinderen en de verzorgers. Deze ruimte biedt veel gebruiksmogelijkheden.

De kinderen kunnen er spelen en rondhossen. Het is een geweldige plaats, vooral bij slecht weer. En de treden van de trap kunnen bij opvoeringen worden omgevormd tot een tribune. Een rechtstreekse verbinding met de tuin moedigt aan tot buitenspelen. In de ruime speelruimten zijn er ook gezellige hoekjes voor de allerkleinsten met prachtige lichtaccenten, gecreëerd door de raamopeningen achter de open gevel.

Al spelend leren omgaan met water

Het sanitair is aangepast aan de behoeften en de vereisten van de kleine gebruikers. Het was belangrijk om aantrekkelijke, degelijke en zeer functionele producten te gebruiken voor de sanitaire ruimten. Bovendien moesten alle kranen en accessoires robuust en eenvoudig te bedienen zijn.

Daarom kozen de ontwerpers voor de ééngreepsmengkranen van de Atrio lijn van GROHE voor de wastafels. De GROHE SilkMove® technologie zorgt voor een bijzonder gemakkelijke bediening en maakt decennialang gebruik mogelijk zonder enige slijtage. De kleuterschool Sighartstein leert de kinderen al spelend hoe ze moeten omgaan met water. Kranen die bijzonder gemakkelijk, nauwkeurig en betrouwbaar in de bediening zijn, vormen daarbij een grote hulp.