Vloerbekleding

Sfeer creëren met tegels

Tegels worden steeds populairder en dat is te merken aan de grote hoeveelheid aanbod die er is. Door de haast onbeperkte diversiteit aan kleuren en vormen is er veel mogelijk op het gebied van tegels. Tegels brengen door hun natuurlijke en moderne uitstraling warmte en sfeer in en rondom de woning. Als je op zoek gaat naar tegels voor je woning laat je dan vooraf goed adviseren door een speciaalzaak zoals Tegelpaleis.nl.

Woonkamer

Wanneer er je voor kiest om tegels in de woonkamer te gaan leggen is het verstandig om vooraf goed te kijken naar de volgende facetten: formaat, kleur en structuur. Het formaat en kleur bepalen namelijk hoe de ruimte uiteindelijke zal ogen; ruim en groot of donker en klein. Door de juiste tegel te kiezen kan je het gewenste effect creëren. Wanneer je een kleine woonkamer hebt is het verstandig om een groot formaat tegel te kiezen of een langwerpige tegel die in de juiste richting wordt gelegd. Op deze manier zorg je voor een ruim ogende woonkamer.

Badkamer

Van oudsher worden er tegels in de badkamer gebruikt, voor zowel op de vloer als op de muren. Doordat de badkamer vrijwel altijd vochtig is, zijn tegels voor deze ruimte de meest ideale vloer- en muurbedekking. In de badkamer kan je op de vloer beter geen gladde tegels laten plaatsen, de kans is namelijk zeer groot dat je zal uitglijden als er water op de tegels ligt. Een tegel met een structuur geniet meer de voorkeur, waardoor je beter grip hebt. Grote formaat tegels zullen je badkamer een luxe en ruime uitstraling geven.

Tuin

Voor in de tuin wordt ook steeds vaker gekozen voor tegels. Door een combinatie te maken met bijvoorbeeld klinkers ontstaat er een speels effect. Als je liever een strakke en onderhoudsvrije tuin wilt dan kan je de gehele tuin betegelen met tegels. Dit hoeft niet perse in strakke banen gelegd te worden, maar kan ook in wildverband gedaan worden. Een paar leuke bloempotten erbij en af is je tuin.

Ook interessant