Serie Edelstenen nu ook leverbaar in lichte kleur gevelbaksteen

14 september 2017 Bron: DeJong&Verder
Serie Edelstenen nu ook leverbaar in lichte kleur gevelbaksteen
Wienerberger Edelstenen gevelbaksteen
Aan de serie Edelstenen van Wienerberger zijn drie nieuwe sorteringen gevelbaksteen toegevoegd, in zowel handvorm (Amber en Saffier), als wasserstrich (Jaspis) in waalformaat. Net als de meeste edelstenen zijn de sorteringen van deze serie kleurrijk, levendig en expressief. Individueel zijn de gevelbakstenen enig in hun soort, vandaar: edelstenen. Wienerberger breidde de serie uit vanwege de groeiende vraag naar lichte, genuanceerde kleuren gevelbakstenen.

De bestaande serie Edelstenen met gele, oranje, roodbruine en grijsbruine kleuren is nu aangevuld door een geel, genuanceerde handvorm en met twee sorteringen met een nuancering van bronzen en gele tinten. Hiermee is binnen de Edelstenen-serie elke kleur nu in zowel handvorm als wasserstrich verkrijgbaar.

De sorteringen zijn toepasbaar in een breed scala van segmenten: van seriematige woningbouw tot meer individuele woningen en utiliteitsprojecten.

Wienerberger Edelstenen gevelbaksteen - Amber
Wienerberger Edelstenen gevelbaksteen - Amber

Handvorm en wasserstrich

De handvorm sorteringen zijn bezand en hebben witte accenten. De wasserstrich-uitvoeringen hebben een onbezande en natuurlijke uitstraling met krachtige en heldere kleuren. Een speciale productiemethode geeft deze gevelstenen een nog onregelmatiger structuur. Het samenvoegen van twee kleistromen in elkaar aanvullende tinten kenmerkt de sorteringen van deze serie die een genuanceerd kleurenspel geeft en een kleurrijke en levendige gevel.

Deze stenen zijn in principe meerzijdig toepasbaar, maar ca. 20-25% van de stenen is in meer of mindere mate gespoten, maar niet aan beide zijden van de steen. De Edelstenen kunnen in verschillende metselverbanden worden verwerkt. Meer informatie op de productpagina.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo