Nieuwbouw

Senior Living Group en Aedifica bouwen woonzorgcentrum op be-MINE

be-MINE heeft een overeenkomst gesloten met de groep Senior Living Group en Aedifica voor de realisatie van het woonzorgcentrum “Residentie Sporenpark” op Houtpark. Senior Living groep is een toonaangevende speler op het vlak van seniorenzorg. Aedifica is de beursgenoteerde vennootschap die investeert in residentieel vastgoed.

In 2010 verkreeg be-MINE een verkavelingsvergunning voor de ontwikkeling van het voormalige houtpark van de mijnsite. Gefaseerd worden ongeveer 350 woningen en appartementen, een woonzorgcentrum en serviceflats gerealiseerd.

Na een marktverkenning werd de groep Senior Living Group weerhouden om het woonzorgcentrum uit te baten. De investering zal gebeuren door Aedifica die het terrein van ongeveer 6.500 m² heeft verworven en het woonzorgcentrum zal bouwen. Het totale investeringsbudget bedraagt 17,4 miljoen €.

De bouw van het rustoord start in het voorjaar van 2013. De voorlopige oplevering is gepland in het najaar van 2014. Het woonzorgcentrum zal 110 vergunde bedden en 17 serviceflats tellen. De totale oppervlakte van het woonzorgcentrum zal 9.300 m2 omvatten.

be-MINE zal parallel starten met de aanleg van infrastructuur, wegen en het sporenpark waardoor de nieuwe woonwijk definitief vorm krijgt. Hiermee blijft be-MINE trouw aan haar engagement en afspraken voor de realisatie van Houtpark, het woongedeelte van be-MINE.