Nieuwbouw

Scholen van Morgen bereikt kaap van 75 bouwwerven

Vandaag start de 75ste bouwwerf van de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen op. In Antwerpen zijn al 15 bouwwerven opgestart, in Limburg 14, in Oost-Vlaanderen 20 werven, in Vlaams-Brabant 13 en ten slotte, in West-Vlaanderen 14 werven. Het gaat om een totale oppervlakte van 300.000 m² aan schoolinfrastructuur die momenteel gerealiseerd wordt door 9 aannemersconsortia.

Via de inhaaloperatie scholenbouw “Scholen van Morgen” worden in totaal 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten gerealiseerd in Vlaanderen voor alle onderwijsnetten. DBFM Scholen van Morgen nv staat in voor het onderwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van de nieuwe infrastructuur.

Scholen van Morgen bereikt kaap van 75 bouwwerven
Kaart 1 april 2015: Scholen van Morgen bereikt kaap van 75 bouwwerven

Status en planning

1 school is in gebruik genomen. 75 bouwwerven zijn opgestart. Nog 55 projecten zijn reeds toegewezen aan een aannemer en krijgen de komende maanden het aanvangsbevel voor de bouwfase. 30 projecten worden nog aangeboden aan de kandidaat-aannemers. 5 projecten bevinden zich nog in de ontwerpfase.

Maandelijks krijgen 5 tot 15 projecten het aanvangsbevel. De doelstelling is om tegen de zomer 100 bouwwerven te hebben opgestart en tegen het einde van het jaar meer dan 120. Minstens 15 scholen moeten in 2015 hun deuren openen.

Nieuwe werven in Brugge, Groot-Bijgaarden, Ninove en Vilvoorde

In Brugge starten vandaag de werken voor de Hogere Beroepsopleiding voor Verpleegkunde Sint-Jan - Sint-Jozef. In Dilbeek (Groot-Bijgaarden) krijgt Don Bosco nieuwe gebouwen. In Ninove bouwen we voor de Heilige Harten Secundair en in Vilvoorde voor de Stedelijke Basisschool De Doening.

Ook interessant