Vastgoed

Schikkingen met Trimp en Van Tartwijk

Het OM heeft opnieuw schikkingen getroffen in de vastgoedfraudezaak Klimop. Harm Trimp betaalt € 350.000 boete en krijgt 120 uur taakstraf. Met de Trimp & Van Tartwijk Property Performance is een schikking getroffen van € 1,5 mln en de boetes voor de twee persoonlijke holdings van bestuurders Harm Trimp en Hans van Tartwijk bedragen elk € 500.000. Bovendien hebben de verdachten zelf schikkingen getroffen met Rabo Vastgoedgroep en Philips Pensioen. Dat heeft het OM gemeld.

Ook Dennis Lesmeister, ex-medebestuurder van Trimp & Van Tartwijk is een regeling overeengekomen met Rabo Vastgoedgroep en Philips Pensioenfonds. De strafzaken tegen Hans van Tartwijk en Dennis Lesmeister worden wel doorgezet, evenals tegen de andere (hoofd)verdachten. De rechtbank Haarlem zal naar verwachting in februari 2011 van start gaan met de inhoudelijke behandeling van de strafzaken.

De genoemde personen en bedrijven worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie. Zij zouden voordeel hebben genoten bij transacties in het project Eurocenter waarbij valse facturen, overeenkomsten en kostenbegrotingen werden opgesteld, aldus het OM.

Advocaat Carel Raymakers van Trimp & Van Tartwijk laat in het Financieele Dagblad weten dat de schikking 'geen enkele erkenning van schuld' inhoudt.

Vorige zomer sloot vastgoedman Harry Hilders een megaschikking met het OM en de benadeelden. Hoofdverdachte Jan van Vlijmen, voorheen directeur van Bouwfonds Commercieel Vastgoed, sloot destijds een recordschikking van € 75 mln.