Schaarste openbare ruimte omzetten in opportuniteit

  BE   13 februari 2019 Bron: Soprema
Schaarste openbare ruimte omzetten in opportuniteit
Fenomenen als de betonstop zijn laaiend actueel. Het is belangrijk om dergelijke ontwikkelingen niet meteen als bedreiging te beschouwen. Onze openbare ruimte is schaars en dat vergt inderdaad een volledige verandering in onze “mind set”. Als Belgen staan we immers bekend om ‘een baksteen in de maag’ te hebben. Daarom is het meer dan ooit zaak om te zorgen voor een toekomstgerichte én voornamelijk een aangename openbare ruimte. De toekomst moet anders, maar er zijn mogelijkheden in overvloed. Ruimtelijk planners liggen dan ook dagelijks wakker van begrippen als lintbebouwing en ruimtelijke uitbreiding. Kernversterking behoort alvast tot één van de mogelijkheden: het leven aangenaam maken in onze stads – en dorpskernen. Veiligheid, een degelijk openbaar vervoer, een hoog voorzieningsniveau en voornamelijk veel ademruimte zijn belangrijke streefdoelen binnen de kernen van morgen. Zoals de Nederlands-Duitse architect-innovator Thomas Rau al aangaf: “Als je nadenkt, ben je te laat. Je moet voordenken”.

Een snelle én esthetische oplossing voor de balkons, terrassen, parkings en bruggen van morgen

Balkons, terrassen, galerijen, parkings en bruggen krijgen vaak heel wat te verduren. Ook in de toekomst is dit niet anders. Denk maar aan de verschillende soorten belasting, van thermische schokken tot meubels en onderhoud. Ook moeten balkon- en terrasvloeren voldoen aan veel gestelde eisen van veiligheid, isolatie, brandreactie en chemische bestendigheid. Daarom is de keuze voor kwaliteitsvolle producten en waterdichtingssystemen van groot belang.

Stedenbouwkundigen en gemeentelijke beleidsmakers staan vaak voor talloze uitdagingen bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Elke partij verkiest een vlekkeloze uitvoering binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek. Als oplossing zorgt zowel een vloeibare als bitumineuze waterdichting voor een snelle plaatsing. PMMA kunstharssystemen drogen zo snel uit dat de terrassen en balkons al na enkele uren weer toegankelijk zijn. Bovendien zijn de PMMA harsen van ALSAN te kiezen in verschillende RAL-kleuren voor een functioneel esthetische look. Bitumineuze systemen zijn eveneens duurzaam, gebruiksvriendelijk en voorzien van een advies op maat: van bestektekst tot een inspectie ter plaatse.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo