Algemeen

Saint-Gobain schenkt geld en speelgoed aan SOS Kinderdorpen

Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, luidde de groep Saint-Gobain België haar 350ste verjaardagsfeestjaar uit met een sociale actie ten voordele van SOS Kinderdorpen die helemaal in lijn lag met haar pijler ‘een thuis voor iedereen’. In het kader van 350 jaar Saint-Gobain sloot Saint-Gobain België zijn feestjaar af met een sociale actie ten voordele van SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen is een internationale organisatie die in meer dan 130 landen projecten leidt voor kinderen in een kwetsbare gezins- of maatschappelijke situatie. Ook in België organiseert SOS Kinderdorpen een aantal projecten voor kinderen en jongeren uit een kansarme omgeving of in een moeilijke gezinssituatie. Centraal staat de doelstelling om kinderen een omgeving te bieden waar ze veilig kunnen opgroeien.

Deze doelstelling ligt helemaal in lijn met één van de mission statements van de groep: ‘een thuis voor iedereen.’ Als groep engageert Saint-Gobain zich namelijk om een woning voor iedereen mogelijk te maken door materialen te ontwikkelen, aangepast aan lokale markten en behoeften. Via de in 2008 opgerichte stichting ‘Fondation Saint-Gobain Initiatives’ bijvoorbeeld creëert het bedrijf beroepskansen voor jongeren en ondersteunt en stimuleert het sociale woon- en energiezorgprojecten.

De voorbije jaren steunde Saint-Gobain al verschillende projecten van SOS Kinderdorpen, o.m. via de Music For Life-actie en via het leveren van de isolatie- en luchtdichtingsmaterialen voor de renovatie van een woning voor gezinsbegeleiding. Dit jaar zamelde het personeel van de 5 bedrijven die deel uitmaken van de Saint-Gobain-groep (speelgoed in voor de kinderen die door SOS Kinderdorpen worden begeleid. Bovendien schonk elk bedrijf een som van 5.000 euro aan de organisatie. De cheque van in totaal 25.000 euro werd overhandigd op 20 november, niet toevallig de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De overhandiging ging door in een project van SOS Kinderdorpen in Bande (Marche en Famenne).

Ook interessant


Build for Life