Algemeen

STIHL Timbersports Series Benelux Kampioenschap

In Roermond vindt op zondag 1 augustus de bekende competitie voor houtsporten, het STIHL Timbersports Series Benelux Kampioenschap, plaats. Drie Belgen, tien Nederlanders en één Luxemburger gaan op de markt in Roermond de strijd aan in zes bijl- en zaagdisciplines. Het evenement wordt omlijst met het nodige entertainment voor jong en oud. De volledige presentatie is in handen van sportpresentator Carl Huybrechts.
De veertien sporters strijden in Roermond om felbegeerde tickets voor het WK, dat in september plaatsvindt in Oostenrijk. Uit ieder land (België, Nederland en Luxemburg) wordt één atleet afgevaardigd. Televisiezender Eurosport doet verslag van het evenement.

STIHL Timbersports Series bestaat uit zes verschillende disciplines:
• Standing Block Chop: loodrecht doorhakken van een houtblok
• Underhand Chop: doorhakken van een horizontale stam aan twee kanten
• Springboard: treeplankjes verankeren in een stam en doorhakken van een horizontale stam aan twee kanten
• Single Buck: met een trekzaag een houten schijf afzagen van een blok
• Stock Saw: schijven afzagen van een stam met een STIHL MS 660
• Hot Saw: zo snel mogelijk drie houten schijven afzagen met behulp van een extreem hoogvermogende motorzaag.

Het Benelux Kampioenschap in Roermond belooft een spektakel voor de hele familie te worden. Van 12.00 uur tot 18.00 uur strijden de deelnemers – onder wie de regerend kampioenen van België, Nederland en Luxemburg – om de Benelux-titel.

Naast het STIHL Timbersports kampioenschap bruist het 1 augustus op de markt in Roermond van de activiteiten. Zo worden verschillende optredens verzorgd en is er animatie voor de kinderen. De toegang tot het evenement is gratis.
Build for Life