Buitenschrijnwerk

SO night: Meer licht overdag en een betere verduistering 's nachts

SO night: Meer licht overdag en een betere verduistering 's nachts
In België lijdt bijna 25% van de bevolking aan slapeloosheid. Licht en lawaai zijn de grootste vijanden voor een goede nachtrust. Het menselijk lichaam wordt alsmaar meer belaagd door lawaai- en lichtpollutie, waardoor het moeilijk wordt om een nachtelijke omgeving te creëren die de goede nachtrust bevordert.

Rolluikspecialist Soprofen gaat deze uitdaging aan en lanceert SO NIGHT. Een exclusieve verbetering binnen het gamma voorzetrolluiken, wat zijn impact zal hebben op het hele aanbod van Soprofen producten.

Het zorgt voor een perfect evenwicht tussen natuurlijke lichtinval overdag en maximale verduistering ’s nachts. SO night staat voor:
  • een optimale verduistering dankzij een gedeponeerd zwart PVC-inschuifsysteem in de geleider met een verduisterende borsteldichting in combinatie met een gecoëxtrudeerde rubber. Bovendien kreeg de eerste lamel van het rolluikblad een dichtingsstrip die de verduistering ter hoogte van de rolluikkast compleet maakt, onderaan wordt hetzelfde effect gecreëerd door de speciale verduisterende rubber aan de eindlamel. SO night genereert ook een aanzienlijke winst op het vlak van thermische isolatie (overgang naar klasse C5).
  • een maximale daglichtinval door de ultracompacte rolluikkast (van amper 13,5 cm voor een vensteropening van 1,60 m hoog, tot 16,5 cm voor 2,40 m). Dankzij de nieuwe aanslagen op de onderste lamel en de unieke inlooptrechters in de geleiders, steekt de eindlamel niet uit de rolluikkast. Daardoor kan nog meer daglicht binnenkomen in de woning.

Al deze elementen dragen niet alleen bij tot een betere lichtinval maar garanderen ook een beter verduistering en isolatie (zowel tegen de zon als tegen de koude) dan bij een standaardrolluik. Dit alles resulteert in een betere slaapkwaliteit. De prestaties op het vlak van verduistering werden op 29 juli 2020 officieel vastgesteld in aanwezigheid van een gerechtsdeurwaarder.

Het ideale rolluik voor aan de kust

Vanaf nu kan iedereen zijn woning uitrusten met rolluiken, ook in gebieden waar die worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Soprofen heeft daarom de optie “hoogresistente coating” toegevoegd. Bij deze 'seacoating' gaat met de rolluikkast, geleiders, rolluikblad en onderlat speciaal behandelen zodat het lakwerk en rolluik bestand zijn tegen de meest extreme weersinvloeden. Het rolluikblad is verkrijgbaar in twee verschillende tinten (wit en antracietgrijs) en lameltypes (37 en 50 mm) en het kader kan in alle mogelijke RAL-kleuren gelakt worden. Op het geheel geeft Soprofen een garantie van vijf jaar tegen corrosie, voor woningen binnen 10 km van de kustlijn en tot zeven jaar voorbij die 10 km.

SO night: Meer licht overdag en een betere verduistering 's nachts

Lange levensduur gegarandeerd

Net als bij de andere producten binnen het Soprofen gamma zijn ook de nieuwe SO NIGHT voorzetrolluiken uitgerust met het innovatieve AXIS 50 systeem.

Het betreft een exclusieve, gebrevetteerde technologie van Soprofen die borg staat voor:
  • het optimaal oprollen van het rolluikblad
  • een verhoogde veiligheid door de starre ophangveren in geëxtrudeerd aluminium. Die zijn speciaal ontwikkeld om tot 25kg hefkracht te weerstaan en hebben dus een effectieve inbraakwerende werking.
  • een onberispelijke robuustheid en lange levensduur van de rolluiken, dankzij de speciale ophangveren (de verbinding tussen de as en het rolluikblad), die bekleed zijn met vilt om krassen op de lamellen te voorkomen.

Eenvoudig aanbod met ontelbaar veel mogelijkheden
Gun jezelf een ongekende rust

Soprofen’s gamma voorzetrolluiken met de SO night-innovatie is de perfecte metgezel bij renovaties waar initieel geen plaats voorzien werd voor een rolluik. Het is verkrijgbaar in vier designs: het elegante DECO, het halfronde CORO, het kwartronde QUARTO en het PACO-model met afgesneden zijde.

Met drie kastformaten (135, 165, 205 mm), lamellenbreedte 37 en 50 mm en 12 standaard kleurencombinaties (en een uitgebreid optioneel gamma RAL-tinten) kunnen ze vlot aangepast worden aan elke woningstijl.

Voor een optimaal gebruikscomfort biedt Soprofen heel wat verschillende bedieningen aan die tevens compatibel zijn met alle courante domotica-systemen. Er is keuze uit verschillende motormerken die te bedienen zijn met een schakelaar, via een afstandsbediening of zelfs met de GSM. Ook ons gamma motoren op zonne-energie is als specialist ter zake weer uitgebreid!

De nieuwe voorzetrolluiken met de SO night-innovatie van Soprofen biedt tal van voordelen op het vlak van comfort, design en efficiëntie.

Ook interessant