Ruim je vaatwasser zo efficiŽnt mogelijk in

1 juli 2019 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Ruim je vaatwasser zo efficiŽnt mogelijk in
Niks is ingewikkelder dan het inzichtelijk inruimen van de vaatwasser. Onenigheid thuis over de handigste manier? Ruim je vaatwasser zo efficiŽnte mogelijk in met de tips van Neff. Het is verleidelijk om een vies kopje na gebruik meteen vooraan in de korf te zetten, maar leer jezelf aan om alles door te schuiven naar achteren en vervolgens naar voren te werken. De bovenste rij reserveer je voor kopjes, schaaltjes en kommen. Zet je koffie- en/of theekoppen aan de zijkanten en klap het bovenste rekje naar beneden. Zie je die inkepingen? NEFF vaatwassers hebben die speciaal voor je wijnglazen. Plaats de kelk van het glas tegen de net ingeladen kopjes aan, laat de steel tegen het rekje aanleunen et voilŗ: een vaatwasser kan de was doen.

De middelste rij biedt ruimte voor kommen en klein serviesgoed. Vaak hebben vaatwassers aan ťťn kant een extra rekje om kleine borden in te ruimen. Doe er je voordeel mee!

Het vullen van de onderste korf

De borden gaan in het aangewezen rek onderin de vaatwasser. Hangen ze een beetje, zorg dan dat het eetvlak naar het midden en beneden is gericht. Zo creŽer je een zo groot mogelijk oppervlak voor de sproeiarmen. Nog een paar tips: laat de borden elkaar niet raken en laat aan de buitenkant extra ruimte over voor snijplanken of schalen. Naast de borden is ook nog ruimte voor pannen. Bij sommige vaatwassers kun je het onderste rek plat klappen zodat alle maten pannen er goed in passen en je ze niet tussen de pootjes van het rek hoeft te drukken.

Ruim je vaatwasser zo efficiŽnt mogelijk in
Dan de laatste discipline: bestek inruimen. Je doet er goed aan bestek met het handvat omlaag in de bestekkorf te zetten. Was kookgerei met hout en scherpe messen met de hand af. De vaatwasser is namelijk funest voor dit soort gevoelige materialen.

Geef een zwieper aan de sproeiarm om te testen of hij zich vrij kan bewegen. Zo niet, dan haal je te lange spatels uit de bestekkorf en verhuis je ze naar de bovenste lade. Veel NEFF vaatwassers hebben bovenin een aparte lade die bestek netjes op zijn plek houdt tijdens het afwassen. Je kunt de lade ook los bijbestellen voor NEFF vaatwassers als je vaak met overtollig bestek zit, als je gewone bestekkorf vaak vol zit of als je extra vaat kwijt moet in de onderste korf.

Ruim je vaatwasser zo efficiŽnt mogelijk in

Gebruik nooit teveel water

Alle NEFF vaatwassers zijn uitgerust met de zogeheten AquaSensor die de hoeveelheid spoelwater aanpast nadat de vervuilingsgraad van je vaat is vastgesteld. Kies de HalfLoad optie als je vaatwasser nog niet vol is, zodat je een besparend programma kunt draaien op een halfvolle belading. Met deze besparende functies leveren NEFF vaatwassers altijd een schone vaat waarvoor precies genoeg water is gebruikt en geen energie is verspild!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo