Hoe reinig je een inductiekookplaat?

15 maart 2019 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Hoe reinig je een inductiekookplaat?
Lekker staan kokkerellen en genoten van het resultaat? Dan volgt helaas altijd nog een iets minder leuk klusje. De vaat wordt ons gelukkig uit handen genomen door de vaatwasser, maar de kookplaat moet je toch echt zelf nog schoonmaken. Heb je een inductiekookplaat? Dan wordt ook die klus een peulenschil. Het gladde oppervlak is immers eenvoudig te reinigen. Alleen hoe voorkom je die waas die vaak achterblijft op het glas van de kookplaat? Door de volgende schoonmaaktips te volgen blijft de inductiekookplaat er altijd perfect onderhouden uitzien.

Hoe reinig je een inductiekookplaat?

Reiniging inductiekookplaat bij lichte vervuiling

Voor het dagelijkse onderhoud is een normaal afwassopje voldoende. Je kunt ook een allesreiniger gebruiken. Daarna nadrogen met een droge, schone microvezelzeem. Het fijnste is dit direct na het koken te doen, voor het vuil indroogt.

Hoe reinig je een inductiekookplaat?

Reiniging inductiekookplaat bij zwaardere vervuiling

Bij een inductiekookplaat met hardnekkig vuil kun je eerst het ergste vuil verwijderen met een siliconen spatel. Daarna kun je de plaat schoonmaken met een onderhoudsmiddel dat speciaal voor de inductiekookplaat bedoeld is. Heb je dit niet in huis, dan kun je ook het vuil even laten weken door er een in afwassop gedrenkte doek op te leggen. Na een kwartiertje is het vuil losgeweekt en makkelijk te verwijderen. Eventueel kun je dit nog een keer herhalen.

Na het schoonmaken de inductiekookplaat schoonwrijven met een in schoon water (dus zonder reinigingsmiddelen) uitgespoelde microvezeldoek. Voor een streeploos resultaat, droogwrijven met een droog en schoon stukje keukenpapier of met een droge, schone microvezelzeem.

Hoe reinig je een inductiekookplaat?

Niet doen!

Het is erg belangrijk dat je zeker geen schoonmaakproducten gebruikt met schuurmiddelen of middelen met citroenbestanddelen. Gebruik ook niet de ruwe kant van een schuursponsje of andere ruwe schoonmaakproducten om het vuil weg te schrapen of te krabben. Hiermee veroorzaak je krassen op je kookplaat die niet meer weggaan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo