Royal Gold Medal voor David Chipperfield

8 oktober 2010 Bron: Architectenweb
De Britse architect David Chipperfield ontvangt de RIBA Royal Gold Medal 2011. Dat maakte het Royal Institute of British Architects (RIBA), dat de prijs uitlooft, donderdag bekend. Een van Chipperfields bekendste projecten is de restauratie van het Neues Museum in Berlijn.

Dit project behoorde tot de nominaties van de RIBA Stirling Prize van dit jaar, maar zag het MAXXI van Zaha Hadid met de hoogste eer strijken. Chipperfield won deze prijs voor projecten van Britse architecten wel in 2007, met het Museum voor Moderne Literatuur in het Duitse Marbach am Neckar.

RIBA-voorzitter Ruth Reed noemt Chipperfield een ‘exceptioneel’ architect. “David is een van de grootste architecten ter wereld, die over een portfolio met internationale invloed beschikt.”

“Zijn architectuur kenmerkt zich door rationele elegantie. Hij is een ambachtsman die verrukkelijke ruimten en prachtig gedetailleerde gebouwen creëert. Daarnaast vormt zijn carričre een inspiratiebron voor een ieder die buiten de grenzen van zijn geboorteland wil werken”, aldus Reed.

Lees verder op Architectenweb.nl
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo