Nieuwbouw

Rotterdam bouwt meer woningen voor gezinnen

Rotterdam gaat zich de komende jaren meer richten op het bouwen en opknappen van huizen voor gezinnen, ouderen en studenten. Dit meldt verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus in zijn visie op wonen.
De gemeente heeft de laatste jaren te veel huizen gebouwd zonder te kijken wat precies de vraag uit de markt was. `Er is te veel gefocust op de aantallen, er zijn te veel kleine appartementen gestapeld.` Te veel wijken sluiten daardoor niet aan bij de wensen van inwoners en Rotterdam wil deze wijken de komende jaren een eigen gezicht en identiteit geven. Nog te veel Rotterdammers met een hoog inkomen, hoger opgeleiden en gezinnen verlaten de stad omdat ze geen geschikte woning kunnen vinden. Het stadsbestuur wil dat deze groep in 2013 10% kleiner is geworden ten opzichte van 2009.

De gemeente heeft hierover afspraken met woningcorporaties gemaakt. Zo bouwt de gemeente de komende jaren 3.000 woningen voor gezinnen en gaan woningcorporaties 5.000 woningen opknappen. Darnaast krijgen nog eens 3.000 particuliere woningen een opknapbeurt.

Gebaseerd op: Cobouw